Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

odmowa ZUS-u na komisję lekarska.

monik78
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

w lutym 2009 na parkingu szkolnym(teren ogrodzony i przeznaczony dla pracowników , z którego jest wejscie bezpośrednie do budynku), wyniku oblodzenia terenu upadłam i doznałam złamania kolana. Na zwolnieniu przebywałam 3,5 m. BHP-wiec w pracy uznał to za wypadek w pracy poniewaz musiałam byc wczesniej w pracy bo mniałam wyznaczony dyzur i upadłam na terenie zakładu pracy. Po złozeniu wszystkich dokumentów dostalam odmowna decyzje z ZUSu na skierowanie na komisje lekarską z uzasadnieniem ze jest to wypadek w drodze do pracy i nie jest to stały i długotrwały ubytek na zdrowiu. Czy mam szanse na ponowne rozpatrzenie odwołania? I jak je napisac?Dodam, że ortopeda chce przeprowadzic operacje kolana bo niesety rechabilitacja pomogła na któtko. Prosze o pomoc i z góry dziękuje.

Odwołaj sie od decyzji ZUS-u. KONIECZNIE. Za posrednictwem ZUS-u. Jesli wszystkie inne elementy wypadku przy pracy byly spelnione, czyli: naglosc, przyczyna zewnetrzna i uraz (a widać, ze byly) to fakt, ze do wypadku doszlo juz na terenie zakladu pracy, chociaz jeszcze przed jej podjęciem bezsprzecznie wskazuje na to, ze BYL TO WYPADEK PRZY PRACY .

Jestem prawie pewna, ze ZUS nie przesle tego odwolania do Sądu nawet, tylko zmieni swoją decyzję. Znam takie przypadki.

ZUS po prostu "cienko przędzie" z kasą i probuje, czyli "maca" na ile uda im sie wykpić od wypłaty swiadczen. Bo w koncu ilus tam na 100 poszkodowanych "odpuszcza" i nie odwoluje się od krzywdzących decyzji.

Ty sie odwołaj. MUSOWO. Powodzenia :)