wypadek w pracy kierownik chce zebym podpisala szkolenie !!!

Założył evoria, 21 lipca 2009 · 348 wyświetleń

evoria
pracuje jako bemarowa .kierowniczka z powodu za malej zalogi wyslala mnie do obieraka maszyna ktora szatkowalam kapuste na surowke przy zmienianiu tarczy sama sie wlaczyla kaleczac mi prawego i lewego kciuka zglosilam na punkcie wypadek w pracy a nastepnie do chirurga na szczescie ladnie sie skleilo i nie szyli. jutro mam rozmowe z bechapowcem .kierowniczka chce abym podpisala jej ze niby mialam jakis szkolenie ????nie wiem co mam robic dalej czy moge sie starac o jakies odszkodowanie bo bechapowiedz mowil mi przez tel. ze nie ma nawet sensu wysylac. prosze o rade.z gory dziekuje.pozdrawiam
Ewania

NICZEGO nie podpisuj z datą wsteczną!!! Jesli zostaniesz teraz przeszkolona i bedziesz podpisywac - WSTAW datę aktualną!

I nie sluchaj takiego behapowca.

Resztę, żebys wiedziala jak wyglada cale postepowanie i jak sie starac o odszkodowanie poczytaj tutaj:

link zewnętrzny zablokowany

W tym artykule oprócz starych stawek odszkodowań - reszta jest w zasadzie aktualna.

A aktualne kwoty jednorazowych odszkodowań z tytułu uszczerbku na zdrowiu spowodowanego wypadkiem przy pracy lub chorobą zawodową są takie:

W okresie od 1 kwietnia 2009 r. do 31 marca 2010 r. kwoty jednorazowych odszkodowań z tytułu wypadku przy pracy lub choroby zawodowej wynoszą:

* 589 zł za każdy procent stałego lub długotrwałego uszczerbku na zdrowiu

* 589 zł za każdy procent stałego lub długotrwałego uszczerbku na zdrowiu, z tytułu zwiększenia tego uszczerbku co najmniej o 10 punktów procentowych

adamek123
nie potpisuj ale bhp mowi jesli niemasz przeszkolenia na danom maszyne to niewolno ci ja totykac i tyle ani wymienac czesci wnej bhp instrukcja opisuje prawa i obowiaski pracownika przy danej maszynie.jesli masz takiego bhpowca ktury jest za pracodawcom anie pracownikem to sie nie marw niedaj sie zastraszyc im