witam mam 31 lat
dnia 18.02.2009 miałem wypadek przy pracy był to uraz kręgosłupa w okolicy lędźwiowo krzyżowej chorowałem przez 5 tygodni po rechabilitacji wruciłem do pracy uznany mi został jako wypadek dostałem 100% płarne hestia przyznała 8% uszczerbku na zdrowiu wszystko było dobrze do dnia 18.07.2009 po zabawach ze swoim 1,5 rocznym synkiem zacząłem odczuwać pobolewania w okolicy LK zignorowałem to gdyż wcześniej miałem takie jednodniowe bule i poszedłem w Poniedziałek do pracy .
po 4godzinach bul był tak nieznośny i zdecydowałem się pujść do swojego lekarza ten zaś powiedział ,że nasiliła się choroba i dostałem skierowanie do neurologa ten zaś założył mi blokade i wysłał na tomografie komputerową zwolnienie z pracy mam na 9 dni i pewnie na tym się nie skończy na dzień dzisiejszy chodzę o kulach.
Moje pytanie brzmi czy ponowioną chorobe powinno się traktować jako kontynuacje 100% płatną przez zakład pracy i zus.
czy pracodawca ma prawo mnie zwolnić za to że zbyt często choruję przecież do pracy przyjmował mnie zdrowego
i jak to sie ma do ZUS gdyz termin komisji wydano mi na 13.08.2009 a jestem w trakcie kolejnego leczenia czy powinienem o tym fakcie powiadomić
PROSZĘ O RADE