Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Mechanik Nie Chce wydac Pojazdu

Grycek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jakieś pół roku temu dałem mój motor do na prawy a konkretnie do naprawienia sprzęgła bo myślałem że tak się stało . Nachodziłem mechanika raz na tydzień a on odsyłał mnie mówiąc że nie ma części ja już dostał linke zrobil sprzegło to miał jeszcze kupić klocki hamulcowe i je założyć założył je i wszystko ok tylko doczepił się że tylnia pompka nie działa a miałem zamiar sam ją wymienić . Wiec przyjechałem po motor z checią odebrania ale on powiedział że nie może mi wydać motoru bo nie ma chamulcy (przedni działa) to ja mu powidziałem że sam zrobie . Ale on i tak nie chce mi wydać motoru pogodziłem się z tym bo powiedział że za 2 tygodnie bedzie wszystko zrobione ale 2 tyg później znów zastałem motor w takim stanie jak był i mechanik tłumaczy się że nie ma części

Pytanie to : Czy mogę odebrać motor na swoją prosbe , czy to mechanik ma racje ,a jeśli mechanik kłamie chęcią zarobienia większych pieniędzy co moge zrobić

Pozdrawiam Zdesperowany Motocyklista

To jest twoj motor, zawsze możesz go zabrać.Jak ci nie odda zadzwoń z warsztatu na policję i powiadom ich o tym. Nie płać za postój w warsztacie. Każdy warsztat ma cenniki. Wiadomo ile czasu powinna trwać naprawa twojego motoru. Za bezzaasadny postój zapłata sie nie nalezy.

• 1 rok później...
Grycek wrote:
Pytanie to : Czy mogę odebrać motor na swoją prosbe , czy to mechanik ma racje ,a jeśli mechanik kłamie chęcią zarobienia większych pieniędzy co moge zrobić
Pozdrawiam Zdesperowany Motocyklista
1) Zawsze można tak poczynić z tym, że trzeba uisić kwotę należną za włożoną dotychczas pracę;

2) To Pana własność i ma Pan prawo nią rozporządzać zgodnie z prawem jak tylko zechce;

3) Jeśli nie chce oddać to tak jak napisał przedmówca można wezwać policję z uwagi na przywłaszczenie sobie rzeczy z chwilą Pan oświadczenia woli, że nie chce dalszej naprawy.