nikopali Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 witam;)25.03.2009 jadąc autobusem mpk byłam uczestnikiem kolizji-z winy kierowcy auta osobowego.Z miejsca zdarzenia wzięła mnie karetka ale wypisali mnie po 6 godzinach.Na drugi dzień na własną rękę udałam się do lekarza rodzinnego on skierował do neurologa.Okazało się,że mam niestabilność kręgów szyjnych z ograniczeniem ruchomości kręgosłupa,naciągnięte ścięgna w prawej ręce,wstrząs mózgu i przeszłam załamanie nerwowe--opinia psychologa.Obecnie mam rehabilitację i czekam na wynik tomografii głowy.Leczenia na pewno nie skończę do końca roku a jest bardo kosztowne-nie wiem co ma robić ,czy czekać do zakończenia leczenia?czy ktoś wie mniej więcej ile mogę sie spodziewać z odszkodowania:? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek50 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Z policy OC sprawcy możesz dostać odszkodowanie nie czekając na zakończenie leczenia. Inaczej z NNW- tutaj trzeba czekać na zakończenie leczenia, choćby trwało i 5 lat.Nikt nie wie ile możesz się spodziewać zadośćuczynienia , gdyż zalęży to od wielu czynników. Wiek, wykształcenie, płeć, wykonywana praca, utracone korzyści itp.Przy NNW sprawa jest prosta, bo tam są stałe stawki za % uszczerbku i tyle. Przy OC dysproporcje w wartości procentu są duże.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi