ironicpl Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Wracając późno w nocy wpadłem do rowu...pobyt w szpitalu, auto do kasacji. Auto miało opłacone OC i NW. Pytanie brzmi: Czy przysługuje mi odszkodowanie z tytułu NW? Auto zarejestrowane jest na moją Mamę jako właściciel i na mnie jako współwłaściciel, proszę o radę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniana Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 NW to ubezpieczenie kierowcy i pasażerów, czasem tylko kierowcy, więc odszkodowanie ci sie należy.Musisz tylko sprawdzić jaki jest zakres ubezpieczenia.naczęściej jest to śmierć lub trwałe kalectwo.Po całkowitym wyleczeniu na komisji lekarskiej wyliczą procent twojego uszczerbku na zdrowiu i bedzie to np 10% a suma ubezpieczenia NW 10.000 to dostaniesz 1000zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaska0620 Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 jechałam wieczorem samochodem i sie zagapiłam i wpadlam na drzewo. Samochód był zarejestrowany na tate i miał opłacane OC. Czy przysługuje mi odszkodowanie?? Prosze o rade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkodnik Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Z NNW za ew. szkodę osobową tak. Za samochód nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruz Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 szkodnik wrote: Z NNW za ew. szkodę osobową tak. Za samochód nie. kaska0620 w tym przypadku z OC pojazdu kierowcy nie należy się odszkodowanie - tylko ew. pasażerom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi