Zdecydowanie odradzam ubezpieczanie się w PZU S.A.

Założył robmen, 25 lipca 2009 · 311 wyświetleń

robmen

Szanowni czytający, jak w tytule, zdecydowanie odradzam ubezpieczanie się w PZU, poniżej wyjaśniam dlaczego.

W moim przypadku konkretnie chodzi o ubezpieczenie NNW w ruchu pojazdów. 4 lata temu miałem wypadek w którym odniosłem rany tzn. miałem pęknięty kręg w części lędźwiowej kręgosłupa. I tutaj uwaga – lekarze z ZUS ( jak zapewne wszyscy słyszeli „cudowni uzdrowiciele” ) przyznali mi 10% uszczerbku na zdrowiu (był to wypadek przy pracy), a PZU niestety nic. Odwołałem się od tej decyzji, lecz ponowna komisja podtrzymała decyzję pierwszej. Dałem spokój, lecz chciałbym podzielić się tym doświadczeniem z innymi.

poszkodowanywwypdku
Wszystko OK tam aniołki nie siedzą za sterami, ale musiała być jakaś podstawa prawna na jaka powołało się TU, że odmówili wypłaty roszczenia. Temat trochę taki rzucony na wiatr, 0 konkretów napisałeś. Może rozwiń swoją sugestię.
dorotha_dom
to jaka firme byscie polecili? bede auto ubezpieczac niedlugo...
nataliiat
żadną,wszyscy nieźle zaniżaja stawki i interpretują przepisy na swoja korzysc!Mam pare samochodów w firmie i ze wszystkimi TU są problemy,największa firma to PZU,ale tez najlepiej kręcą.