muzzy Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Witam,sprowadzilem auto z uszkodzonym silnikiem i dachem powgniatanym.Zaplacilem za nie 3500EU (15.000) i mam legalną umowęZrobilem ekspertyze u rzeczoznawcy i wycenil je na 15.000 zamiast na 35000 i od tego zaplacilem akcyze.Auto naprawilem i zarejestrowalem oraz wykupilem Pakiet oc.ac.Auto mam ubezpieczone na 30.000 czyli zdjete jest 10% ze wzgledu na "naprawy różne" Co sie moze stac w razie kradziezy?Ponoc ubezpieczalnie moga chciec mi wyplacic tylko tyle ile zaplacilem??czyli 15.000 jaka jest teraz wartosc tego auta?Mam robic kolejna ekspertyze za 300zł...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochenek Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 W przypadku kradziey ubezpieczalnia nie bedzie sie sugerowala umowa kupna - sprzedazy, tak wiec tutaj masz spokoj.Po prostu zrobia wlasna wycene w info-ekspercie, czy eurotaksie i tyle. JEsli sprawdza historie auta, a przy autach zagranicznych to dosc czesto sie robi,to wprowadza odpowiednie korekty z tytulu wczesniejszych napraw i tyle Ci wlasnie wyplaca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi