Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

złamanie kostki w nodze-rehabilitacja

DOROTKA29703
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, w parku linowym złamałam kostke, poczatkowo stwierdzono podwójne zlamanie w kostce i włozono mi noge do szyny gipsowej w szpitalu w Cieszynie,po tygodniu czekania na wizyte do lekarza chirurga w przychodni w Dabrowie Górniczej zrobiono mi ponowne przeswietlenie i stwierdzono ze noga jest złamana w kostce w jednym miejscu z przemieszczeniem i ze mam zle ustawiona stope w szynie gipsowej, zdjeto mi szyne i włozono do gipsu ustawiając stope inaczej.PO zdjeciu gipsu lekarz nie zrobił mi przeswietlenia, kazal tylko moczyc noge, rehebilitacji tez nie dostałam powiedział ze młoda jestem i wyleczy sie samo(nie wiem czy taka młoda 30 lat).Noga w kostce jest grubsza o 3 cm od zdrowej, puchnie, ale 5 dni po zdjeciu gipsu chodze o jednej kuli.Tylko martwi mnie to ze noga jest teraz krzywa, odchodzi gdzies w bok.Mial kto s z was podobny przypadek?I moze jakies przykłady cwiczenia na noge?i na opuchlizne?podobno noga juz nigdy nie bedzie wygladac w kostce tak jak wczesniej?

Pozdrowienia dla Wszystkich....

• 1 rok później...
Proszę poszukać informacji na forach medycznych albo udać się do poradni rehabilitacyjnej, tam znajdzie Pani fachową i rzetelną pomoc, a do tego ćwiczenia będą dostosowane do aktualnej funkcji nogi.