grzesioooooooo Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Witam w listopadzie mialem wypadek motocyklowy co skutkiem bylo.Skręcenie Kolana, złamanie wyniosłości miedzykłykciowej kości piszczelowej, dokladnie pękniecie, lekarz opisał to tak złamanie nasady bliższej kości piszczelowej prawej w postaci oderwania wyniosłości miedzykłykciowej i niewielkiego przemieszczenia w kierunku przednio bocznym w obrebie szpary stawu i kilka drobnych odłamów i zerwane wiązadła krzyżowych, jestem ogolnie po 5 rehabilitacjach ktore mi bardzo pomogly, wciaz lekarz nie wystawil mi zakonczenia leczenia, czy warto wystąpic o odszkodowanie i czy koszty mi zwrota wkoncu juz 7 miesiecy po zdarzeniu, noga prawie w porzadku ale jeszcze odczuwam ból, jaka kwote mogla by mi za to zwrocic ubezpieczalnia?? jestem ubezpieczony W PZU czekam na odpowiedz i czy ktos mial cos podobnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1661348242 Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Na pewno warto wystapic o odszkodowanie (rozumiem że ten wypadek nie był z twojej winy)Co do twoich watpliwości dotyczących upływu czasu od wypadku.Roszczenie o naprawienie szkody na osobie przedawnia się z upływem 3 lat. Zgodnie z Art.442 § 3:W razie wyrządzenia szkody na osobie, przedawnienie nie może skończyć się wcześniej niż z upływem lat trzech od dnia, w którym poszkodowany dowiedział się o szkodzie i o osobie obowiązanej do jej naprawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ava80 Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Ja wywnioskowałam z opisu, że mówisz o swoim własnym ubezpieczeniu w PZU. Czy jest to polisa na życie i ubezpieczenie dodatkowe? Szkolne? Czy ty byłes sprawca zdarzenia czy też wypadek spowodował ktoś inny?Jeśli ktos inny to najważniejszym odszkodowaniem i zadośćuczyniemiem będa kwoty z OC sprawcy wypadku i płaci jego ubezpieczalnia.Jeśli sam zawiniłeś i zostałeś ranny - to tylko twoje ubezpieczenie. Zwykle w polisach tego typu brany jest pod uwage tylko trwały uszczerbek na zdrowiu - wszystko masz w OWU (ogólnych warunkach ubezpieczenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawnik4 Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Udzielenie informacji na postawione pytanie wiąże się z koniecznością udzielenia odpowiedzi na pytania postawione przez ava80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi