Witam
W lutym br. uległem wypadkowi w pracy napastnik wybił mi szybę w aucie która raniła mnie w oczy oraz lekkie pocięcie twarzy.
Na oczy przeszedłem operacje tz. rewizja twardówki oraz wyciągano mi kawałki pokruszonego szkła z oczu.
Po całym tym zdarzeniu mam pogorszony wzrok muszę nosić okulary oraz na jednym z oczu mam plamy w których obraz nie dociera do oka.
Po zakończeniu leczenia złożyłem wniosek o odszkodowanie do pzu (należę do grupowego ubezpieczenia w zakładzie pracy) Po 3 miesiącach łaskawie wysłali mnie do lekarza i po 3 dniach dostałem decyzje o przyznaniu mi 1,5% uszczerbku na zdrowiu i kwocie 600 zł
Moje pytanie ponieważ decyzja jest nie do przyjęcia z tak śmiesznym rozpatrzeniem sprawy
chce się odwołać od decyzji
Co w takiej sprawie potrzebuje zrobić? jak napisać pismo? czy ponownie dołączać dokumenty ze szpitala i lekarzy? gdzie złożyć odwołanie czy do miejscowego zakładu czy tez gdzieś wyżej?
Proszę o pomoc bo to co zrobiło pzu przerasta wszelkie możliwości
aktualnie czekam na rozpatrzenie wniosku z zus co jeśli z zus przyzna mi więcej procent czy mogę tez tym się oprzeć jako jeden z powodów odwołania?
Pozdrawiam