pabloST Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 WitamWczoraj moja rodzina (mama, tata i siostra) jechali samochodem i mieli wypadek. :cry:Na skrzyżowaniu wjechał w nich inny kierowca który spowodował ten wypadek maił oc w PZU, tata nie ma NNW tylko OC, wezwaliśmy policje, przyjechała karetka i straż, mama pojechała to szpitala i mam miała badania, siostra i tata pozostali na miejscu ponieważ dobrze się czuli i im życiu nie zagrażało nie bezpieczeństwo, mamę po badaniach odebrałem ze szpitala, dostała skierowanie teraz na pozostałe badani (ma uszkodzony odcinek szyjny kręgosłupa), moje pytanie jest tego typu gdyby mama maiła jakieś poważne problemy powypadkowe może ubiegać się o odszkodowanie, jeśli tak to od kogo, jakie powinna brać dokumenty od lekarzy którzy będą ja badać aha mama jest ubezpieczona w KRUSIE ponieważ jest rolnikiem i pracuje tylko na gospodarstwie.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek50 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Mama może się ubiegać o odszkodowanie z polisy OC tego sprawcy, czyli z towarzystwa ubezp. w kórym miał on ubezpieczony samochód. Mama może się ubiegać przez trzy lata od szkody, bo sądząc po obrażeniach nie było to przestępstwo, tylko wykroczenie( naruszenie czynności ciała poniżej dni siedmiu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabloST Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 a moze mi ktoś powiedziec jakie dokumenty maja mama ma brać od lekarza, jakiego typu zwolnienie ma być zwolnienie jak jest w KRUSEI?? czy to ma być L4 czy coś innego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek50 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Może być L-4, ponadto zebrać trzeba dokumentację medyczną ze szpitala- czyli karta SOR, może z przychodni jeśli mama jest pod kontrolą, trzeba wystąpić do policji, która prowadzi śledztwo o notatkę ze zdarzenia- tam będzie nr policy OC sprawcy oraz towarzystwo, które za szkodę odpowiada i wysłać do tego towarzystwa z wnioskiem o stosowne zadośćuczynienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabloST Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 mam już numer sprawcy polisy, jego dane czyli teraz muszę zbierać całą dokumentacje medyczna, i wszystkie zwolnienia lekarskie aha i mam 3 lata na złożenie pozwu o odszkodowanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikopali Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 i notatkę policyjną-to przy odszkodowaniu z oc jest najważniejsze!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi