kris73 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Mam pytanie bo nie wiem jak postąpić,zostały zalane dw pokoje mieszkalne w bloku po opadach deszczu, nieszczely dach.Poszło z ubezpieczenia spółdzielni mieszkaniowej,ale kwota która otrzymałem wydaje mi się za niska . Na scianach była tapeta natryskowa dwukolorowa a Uniqa wupłaciła śmieszną kwote ,nie wiem jak oni to liczą bo chyba tylko na farbę.Odwołać się mogę już tylko do sądu bo tak pisze wdecyzji o odszkodowaniu, nie wiem czy warto????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronco Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 no chyba dali ci kosztorys i widać czy policzyli tylko za farbę czy też robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris73 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 No właśnie nie dostałem żadnego kosztorysu .Dostałem tylko decyzję o wypłacie odszkodowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronco Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 a pisałeś że tego żądasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochenek Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 jak radzi Bronco - napisz do ubezpieczalni z prosba o kosztorys i tyle. A najlepiej, to zamow sobie jakas frirma remontowo - budowlana, czy jaka tam potrzeba, niech onie przygotuja swoj kosztorys i to przeslij do ubezpieczalni. Nie musisz sie godzic na ich kosztorys i to wszystko, nalezy Ci sie naprawa po cenach rynkowych. Ta kasa co Ci przeslali potrakutj jako zaliczka i przekazesz im kosztorys i fakture od firmy remontowej. Tylko jak pisoze, zeby to byla zarejestrowana dzialalnosc, bo kosztorys na kartce "od pana zdzisia" znajomego, to moga akurat miec gleboko gdzies:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris73 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Właśnie napisałem do Pana likwidatora o wgląd do kosztorysu ale nie wiem czy się zgodzi.wczoraj wróciłem z urlopu i znalazłem w skrzynce korespondencje od nich czyli decyzję.Kosztorysu nie przedstawili,mam zdjęcia z tej burzy i zalane ściany pokoi,może coś to da, bo 434 zł to chyba na farbę nawet nie wystarczy, powierzchnia pokoi to szer.2,6, dł 3,7 i wys 2,2 dwa pokoje o takich wymiarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris73 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Dzisiaj dostalem resztę kwoty zgodnie z kosztorysem,Pan likwidator bił sie w piersi że się pomylił. Ach ta uniqa .Dzięki za porady,przydały się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi