Isa Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Witam,we środę 29.07.2009 w Krakowie uległam wypadkowi: wsiadając do samochodu na parkingu przed sklepem poślizgnęłam się i upadłam.Sklep i parking przed nim są na terenie właściciela sklepu, gdzie robiłam zakupy. Parking jest wysypany grubą warstwą niezespolonych /nieutwardzonych/ kamieni otoczaków, to powoduje, że powierzchnia jest grząska, ruchoma, niebezpieczna, usuwa się podczas chodzenia.W wyniku tego wypadku odniosłam skomplikowane skręcenie nogi. Aktualnie mam założony gips i 3 tygodniowe zwolnienie z pracy.Nie mam świadków. Zrobiłam jedynie zdjęcia tej nawierzchni i mam paragon z zakupów w sklepie. Mam dokumentację medyczną.Policja i Straż Miejska nie chciały przyjąć zawiadomienia, jako że zdarzenie miało miejsce na terenie prywatnym i poradzono mi dochodzić roszczeń od właściciela.Pogotowia nie wzywałam, ale bezpośrednio po wypadku zgłosiłam się na klinikę chirurgiczną, gdzie wykonano prześwietlenie i gipsowanie.Jestem na emeryturze, prowadzę działalność gospodarczą i wskutek tego zdarzenia nie jestem w stanie wykonywać swojej pracy.Proszę o radę, co mam zrobić, aby uzyskać odszkodowanie i zadośćuczynienie od właściciela nieruchomości. Uraz wydaje się poważny i nie wiadomo, jak długo potrwa leczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magda1661348216 Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Bez swiadkow bedzie ciezko ale sprawa jest do wygrania.. musisz miec nr polisy ubezpieczeniowej wlasciciela nieruchomosci i z tym skierowac sie do TU wl. nieruch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi