gadula1 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Miałam szkodę na stacji BP a konkretnie na myjni samochodowej.Maszyna podczas mycia wyrwała daszek gdzie jest zamontowane światło stop.Wszystko super protokół, na drugi dzień rzeczoznawca, wycena szkody.Z centrum Likwidacji Szkód w Krakowie przyszła decyzja że w związku z wyczerpaniem sumy gwarancyjnej PZU odmawia zaspokojenia roszczeń.Ja zaś napisałam do BP o wypłatę zadośćuczynienia za powstałą szkodę.Po upływie 21 dni PZU przysłało mi odwołanie swojej decyzji o braku odpowiedzalności gwarancyjnej z umowy ubezpieczenia BP uzasadniając, że decyzja była nieprawidłowo wydana.Oczywiście w nowej decyzji już jest odmowa wypłaty odszkodowania a wina przeszła już na moją stronę.Według PZU nie dostosowałam się do regulaminu korzystania z myjni, na której widniał napis cyt. nie jest ona ostępna dla samochodów posiadających spojler,hak holowniczy, bagażnik lub inne elementy wystające poza obrys pojazdu.Nie wiem czy delikatne przedłużenie dachu samochodu można nazwać spojlerem?Daszek gdzie znajduje się światło stop jest fabrycznie zamontowany.Zastanawiam się czy w takim razie lusterka też są zagrożeniem dla myjki bo wychodzą poza obrys samochodu.Jakie następne kroki powinnam zrobić w tej sprawie?Czy PZU mogło nagle po 21 dniach zmienić swoją decyzję?Choc na pierwszej dezyzji nie było mowy o żadnym odwołaniu,terminie.Bardzo proszę o pomoc!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruz Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 PZU mogło zmienić decyzję - widocznie ktoś wziął akta na kontrolę i polecił zmienić decyzję. Proponuję jednak napisać odwołanie, wskazując że urwany element należy do wyposażenia standardowego (najlepiej zdobyć papier z ASO). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi