Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

rehabilitacja po urazie kręgosłupa

basia1562
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,chciałam zapytać czy zna ktoś naprawdę dobrą rehabilitację dla mojego brata, który niespełna 3 tygodnie temu skoczył do wody na główkę i złamał 5-ty kręg szyjny i stłukł rdzeń. Jest teraz w Ełku,ale załamuje się tą rehabilitacją. Słyszałam o Górowie Iławeckim. Może ktoś mi pomóc w znalezieniu dla mojego braciszka dobrego szpitala?dodam jeszcze że ma czucie w rękach i nogach,ale nimi nie rusza. Proszę! On jest naprawdę kochany i nie zasługuje na taki los......BŁAGAM!!!

Dziękuję bardzo za odzew. Na pewno wydrukuję sobie te domowe sposoby rehabilitacji, żebyśmy mogli sami też mu pomagać. mam nadzieję że Krzychu stanie jeszcze kiedyś na nogi,ma dla kogo żyć.Ma żonę i 2 dzieci:-(

• 2 tygodnie później...
Krzychu ma złamany kręg c5 i zbity rdzeń kręgowy. Od wczoraj nasiliły mu się przykurcze. Są bardzo bolesne. Kiedy łapie go skurcz to podnosi obie nogi do góry. Nawet jak złapie go za palucha u nogi to noga reaguje. minął już miesiąc od wypadku a on ma tylko w rękach i nogach czucie ale nimi nie rusza. Może ktoś wie czy te skurcze dobrze rokują czy raczej na minus i kiedy powinien zacząć ruszać palcami???

basia1562 wrote:

Witam,chciałam zapytać czy zna ktoś naprawdę dobrą rehabilitację dla mojego brata, który niespełna 3 tygodnie temu skoczył do wody na główkę i złamał 5-ty kręg szyjny i stłukł rdzeń. Jest teraz w Ełku,ale załamuje się tą rehabilitacją. Słyszałam o Górowie Iławeckim. Może ktoś mi pomóc w znalezieniu dla mojego braciszka dobrego szpitala?dodam jeszcze że ma czucie w rękach i nogach,ale nimi nie rusza. Proszę! On jest naprawdę kochany i nie zasługuje na taki los......BŁAGAM!!!

basiu , szpital w Konstancinie Jeziornie pod Warszawą jest jedną z placówek wiodących specjalizujących się w tego typu schorzeniach.Przewożą tam ludzi z całej polski na konsultacje, leczenie i rechabilitacje.Tylko to od ciebie daleko.Trzymacjcie się;)

Oglądałam ten szpital w Konstancinie jeziornej-bez porównania z Ełkiem. Chciałam zapytać jak tam się można dostać? czy można liczyć na jakieś dofinansowanie? Mój brat tam poprostu się załamuje,muszę mu jakoś pomóc.