zicmu Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 21 lipca doznałem urazu stawu skokowego. Stwierdzono uszkodzenie więzozrostu piszczelowo-strzałkowego. 28 lipca miałem operację, podczas której wstawiono mi śrubę stabilizującą staw skokowy. Przez 6 tygodni mam poruszać się o kulach bez stawiania chorej nogi na podłoże. Po 6 tygodniach udaję się na operacyjne wyjęcie śruby.Jestem ubezpieczony PZU (ubezpieczenie zbiorowe- studenckie). 1. W którym momencie powinienem starać się o odszkodowanie?2. Wystarczy jak ubezpieczycielowi okaże wypis ze szpitala, na którym wszystko jest jasno opisane?3. Ile może wynieść odszkodowanie w moim przypadku?Dodam, że kolega za pękniętą kostkę dostał ok 1000zł odszkodowania za 4 tygodnie w gipsie. (jesteśmy ubezpieczeni u tego samego ubezpieczyciela na identyczną kwotę) Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikopali Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 musisz mieć zakończenie leczenia.Oczywiście,że nie wystarczy wypis powinieneś dać każdy wynik badania,prześwietlenia,pewnie będziesz mieć rehabilitacje to również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrus33 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 NIkopali znów błąd... mozesz zgłosić szkodę juz teraz, co ciekawsze mozesz nawet poprosić ubespieczyciela o zadatek na leczenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikopali Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 piotrus33 to nie odszkodowanie z oc!!!!do ubezpieczenia studenckiego musi mieć zakończone leczenie!!!!żaden zadatek nie wchodzi w gre!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1661348212 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłosić może i już, ale z wiadomych przyczyn roszczenie będzie podlegało likwidacji dopiero po zakończonym leczeniu. Tym samym najrozsądniej zgłasza się tego typu szkody po zakończeniu leczenia. Jedno i drugie miało rację. O zadatku możesz zapomnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi