Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

PROSZĘ O ODPOWIEDŹ - CZY WARTO???

NATISIAM
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam! niedawno uległam wypadkowi w pracy (posiadam protokół sporządzony przez inspektora BHP - uznający że jest to wypadek przy pracy). w budynku gdzie pracuję przewróciłam się na schodach i głęboko rozcięłam kolano. w wyniku upadku rana była na tyle głęboka, że lekarz założył szwy /2 szwy - rana nie była długa a głęboka/. dodatkowo musiałam zaszczepić się przeciwko tężcowi /koszt szczepionki - ok. 60zł/. wypadek mial miejsce w piątek - a więc najgorsze 2 dni przypadły na weekend - nie byłam na zwolnieniu lekarskim ponieważ mamy sezon urlopowe :(.

kolano nadal pobolewa. niestety schody były wyszczerbione i tak naprawdę nabiłam się na jeden z tych "szczerbów" - stąd ta głęboka rana.

proszę mi doradzić czy z takim przypadkiem wogóle warto występowac do ZUSu.

Pytasz - czy warto. Warto. Czy komisja bedzie sie smiala? Nie wiem. Nie sądzę. Najwyzej orzeknie, ze nie ma uszczerbku.

Mysle, ze nikt z nas za Ciebie decyzji nie podejmie, a widze, ze Twoj stan jest taki: "i chcialabym i boje się..." ;)

Powodzenia :)

Nie przejmuj się, szycie kolana to tez nie taka drobna sprawa.

Raz, ze my kobiety lubimy miec całe i gladkie kolana :) - a dwa, ze jest to bardzo ruchoma czesc naszego jestestwa ;) i glebokie skaleczenie moze dawac jakies niemile odczucia, chocby przy zmianie pogody.... I ot - jest uszczerbek dosyc trwały jakby.... ;)

Trzymaj się :) Daj znac potem jak bylo :)