NATISIAM Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 witam! niedawno uległam wypadkowi w pracy (posiadam protokół sporządzony przez inspektora BHP - uznający że jest to wypadek przy pracy). w budynku gdzie pracuję przewróciłam się na schodach i głęboko rozcięłam kolano. w wyniku upadku rana była na tyle głęboka, że lekarz założył szwy /2 szwy - rana nie była długa a głęboka/. dodatkowo musiałam zaszczepić się przeciwko tężcowi /koszt szczepionki - ok. 60zł/. wypadek mial miejsce w piątek - a więc najgorsze 2 dni przypadły na weekend - nie byłam na zwolnieniu lekarskim ponieważ mamy sezon urlopowe .kolano nadal pobolewa. niestety schody były wyszczerbione i tak naprawdę nabiłam się na jeden z tych "szczerbów" - stąd ta głęboka rana. proszę mi doradzić czy z takim przypadkiem wogóle warto występowac do ZUSu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Oczywiscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NATISIAM Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 ALE CZY TO NIE JEST ZBYT MAŁY URAZ??NIE CHCE ABY KOMISJA SIĘ ZE MNIE ŚMIAŁA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Pytasz - czy warto. Warto. Czy komisja bedzie sie smiala? Nie wiem. Nie sądzę. Najwyzej orzeknie, ze nie ma uszczerbku.Mysle, ze nikt z nas za Ciebie decyzji nie podejmie, a widze, ze Twoj stan jest taki: "i chcialabym i boje się..." Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NATISIAM Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 trafiłaś w samo sedno .trochę dziwnie będę się czuła gdy obok mnie będzie siedzieć człowiek np. po operacyjnym nastawianiu złamania.dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Nie przejmuj się, szycie kolana to tez nie taka drobna sprawa.Raz, ze my kobiety lubimy miec całe i gladkie kolana - a dwa, ze jest to bardzo ruchoma czesc naszego jestestwa i glebokie skaleczenie moze dawac jakies niemile odczucia, chocby przy zmianie pogody.... I ot - jest uszczerbek dosyc trwały jakby.... Trzymaj się Daj znac potem jak bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi