zuluska Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Pisałam już o naszych perturbacjach (z zamianą z AC na OC sprawcy). Sprawy jeszcze nie było i najpradopodobniej potrwa sporo czasu.Ale nasze TU pomimo naszych wniosków o przekierowanie do OC sprawcy postanowił z początkowej wersji szkody całkowitej (telefonicznie informowano) na szkodę częściową i chcą nam wypłacić 4000 zł, gdy tymczasem wycena z dwóch protokołów kosztó naprawy wynika, że koszty przekroczą 70% wartości auta. O co tu chodzi kurna?!!!! Bank który jest kredytodawcą nie za bardzo interesuje się i nawet zadecydował o udostępnieniu nam kwoty z ubezpieczenia. HELP!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melek1 Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Jeżeli bierzesz odszkodowanie z tytułu AC to rzeczywiście- jeśli koszty naprawy są większe niż 70% wartości samochodu z przed wypadku to jest to szkoda całkowita!!!Natomiast jeżeli odszkodowanie będzie z tytułu OC to szkoda całkowita występuje wtedy gdy koszty naprawy przekraczają 100% wartości samochodu sprzed wypadku.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuluska Opublikowano 19 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 to wiem, że 70% z AC i 100% z OC sprawcy kwalifikuje na całkowitą. Ale nie rozumiem, że najpierw idą w całkowitą szkodę z AC a potem z AC chcą uznać za szkodę częściową i wyceniają na 4000 zł wysokość odszkodowania - to przecież nawet wartości poduszki powietrznej nie pokryje!!! to jakiś absurd!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melek1 Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Czy masz jakies kosztorysy???To Ty decydujesz skad wezmiesz odszkodowanie a nie TU nie jestem ekspertem ale tak mi sie wydaje.Oni po prostu wybrali dla siebie lepsza opcje....Jesli mozesz to podaj jakies kwoty-ile wycenili auto sprzed wypadku ile jest wart brak a ile masz odszkodowania??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_michal Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 zuluska wrote:to wiem, że 70% z AC i 100% z OC sprawcy kwalifikuje na całkowitą. Ale nie rozumiem, że najpierw idą w całkowitą szkodę z AC a potem z AC chcą uznać za szkodę częściową i wyceniają na 4000 zł wysokość odszkodowania - to przecież nawet wartości poduszki powietrznej nie pokryje!!! to jakiś absurd!!!!co do AC, to nie jest zapis ustawowy że 70% to już szkoda całkowita,wczytaj się w swoje OWU z umowy auto-casco, bo może okazać się, że nie 70 a 50%!!! to szkoda całkowita! wtedy napisz, że wiesz;)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi