Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

szkoda całkowita a potem częściowa????!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Pisałam już o naszych perturbacjach (z zamianą z AC na OC sprawcy). Sprawy jeszcze nie było i najpradopodobniej potrwa sporo czasu.Ale nasze TU pomimo naszych wniosków o przekierowanie do OC sprawcy postanowił z początkowej wersji szkody całkowitej (telefonicznie informowano) na szkodę częściową i chcą nam wypłacić 4000 zł, gdy tymczasem wycena z dwóch protokołów kosztó naprawy wynika, że koszty przekroczą 70% wartości auta. O co tu chodzi kurna?!!!! Bank który jest kredytodawcą nie za bardzo interesuje się i nawet zadecydował o udostępnieniu nam kwoty z ubezpieczenia. HELP!!!!

Jeżeli bierzesz odszkodowanie z tytułu AC to rzeczywiście- jeśli koszty naprawy są większe niż 70% wartości samochodu z przed wypadku to jest to szkoda całkowita!!!Natomiast jeżeli odszkodowanie będzie z tytułu OC to szkoda całkowita występuje wtedy gdy koszty naprawy przekraczają 100% wartości samochodu sprzed wypadku.Pozdrawiam

to wiem, że 70% z AC i 100% z OC sprawcy kwalifikuje na całkowitą. Ale nie rozumiem, że najpierw idą w całkowitą szkodę z AC a potem z AC chcą uznać za szkodę częściową i wyceniają na 4000 zł wysokość odszkodowania - to przecież nawet wartości poduszki powietrznej nie pokryje!!! to jakiś absurd!!!!

Czy masz jakies kosztorysy???To Ty decydujesz skad wezmiesz odszkodowanie a nie TU nie jestem ekspertem ale tak mi sie wydaje.Oni po prostu wybrali dla siebie lepsza opcje....Jesli mozesz to podaj jakies kwoty-ile wycenili auto sprzed wypadku ile jest wart brak a ile masz odszkodowania???

zuluska wrote:
to wiem, że 70% z AC i 100% z OC sprawcy kwalifikuje na całkowitą. Ale nie rozumiem, że najpierw idą w całkowitą szkodę z AC a potem z AC chcą uznać za szkodę częściową i wyceniają na 4000 zł wysokość odszkodowania - to przecież nawet wartości poduszki powietrznej nie pokryje!!! to jakiś absurd!!!!
co do AC, to nie jest zapis ustawowy że 70% to już szkoda całkowita,
wczytaj się w swoje OWU z umowy auto-casco, bo może okazać się, że nie 70 a 50%!!! to szkoda całkowita! wtedy napisz, że wiesz;)
pozdrawiam