anpara Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 zaparkowałem pod zakładem pracy, który wynajmuje halę od właściciela nieruchomości. pech chcial ze tynk odleciał na mój samochód uszkadzając maske i lakier. czy mogę starać sie o zwrot kosztów naprawy, od kogo, jak to zrobic, czy napisc jakieś pismo do właściciela czy do mojego zakładu pracy, kt tu ma odpowiedzialność? Czy budynekmusi byc ubezpieczony? kto go ubezpiecza właściciel czy ten kto wynajmuje? czy ewenualne odszkodowanie ma załatwiac mi ubezpieczający czy ja sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1661348212 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Jeżeli właściciel hali posiada ubezpiecznie od prowadzonej działalności to możesz wystąpić o roszczenie z tytułu polisy OC tej nieruchomości.Musisz się tego dowiedzieć sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi