pstch Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Witam, parę dni temu miałem stłuczkę na trasie. Na prostym odcinku drogi zacząłem wyprzedzać auto, które po dojechaniu do zjazdu na posesję (brak skrzyzowania) zaczęło skręcać w lewo.Miałem 3 pasażerów, którzy potwierdzą , że w momencie rozpoczęcia manewru wyprzedzania nie miał włączonego migacza. Auto i kierowca, w które uderzyłem było z niemiec. Policja przyjechała na miejsce, stwierdziła, że nie rozstrzygnie sprawy i odda do sądu grodzkiego.Za radą kolegi, wysłałem do policji wniosek o odpis notatki policyjnej. Planuje z nią pójść do PZU i zaciągnąć rzeczoznawcę aby ocenił szkody auta (szkoda całkowita na 100%). Moje pytanie jest takie, czy jak rzeczoznawca spisze papier ze stanu auta, mogę auto wyrejestrować, zerwać umowę ubezpieczenia OC (zawarta 3tyg temu) i sprzedać auto na części?Czy potem nie będzie problemów w sądzie grodzkim? Z góry dzięki za odpowiedzi i porady. pstch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruz Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 po oględzinach TU możesz zrobić z autem co chcesz. Jednak aby wyrejestrować auto musisz je zezłomować na jednej ze stacji demontażu, a następnie zgłosić się o zwrot składki za niewykorzystany okres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi