Odmowa odszkodowania przez PZU -choroba
Założył gosienka, 14 sierpnia 2009 · 485 wyświetleń
gosienka napisał(a):
czyli musze za każdym razem kłamać że zdażyło sie to np. bo sie potknęłam?
Trafiłaś w sedno sprawy...🙂
TU może zawrzeć z Tobą polisę na jednostkowych warunkach, jednak takie polisy są drogie. Zwykłe standardowe NW najczęściej obejmują tylko proste zestawy sytuacji, w których wypłaca odszkodowania.
a kłamstwo ma krótkie nogi - to co proponujesz to wyłudzenie odszkodowania!
Uległam nie szczęśliwemu wypadkowi w domu, podczas napadu epilepsji. Doznałam oparzenia 2i 3 stopniu.
Jaka jest możliwość uzyskania odszkodowania?
Byłam 2,5 na L 4.
Pozdrawiam
Witam Pani Magdaleno,
tak naprawdę wszystko zależy od zawartej link zewnętrzny zablokowany (każdy ubezpieczyciel ma wiele różnych wariantów). Jednakże obawiam się, że większość ubezpieczycieli odmówiłoby przyznania świadczenia z dwóch powodów. Po pierwsze ubezpieczyciel zapewne stwierdzi, że zdarzenie nie spełnia definicji link zewnętrzny zablokowany i nie ma w nim przyczyny zewnętrznej). Po drugie ubezpieczenie chroni nas także przed niektórymi chorobami i za wystąpienie nowej choroby możemy uzyskać świadczenie (np. ktoś nie chorował na serce i nagle doszło do zawału), ale nie chroni nas w sytuacji skutków choroby, która była już stwierdzona w chwili zawarcia ubezpieczenia.
Radzę przeczytać swoją polisę i Ogólne Warunki Ubezpieczenia. Z tych dokumentów powinna się Pani dowiedzieć czy odszkodowanie się należy. Może Pani też zgłosić szkodę ubezpieczycielowi i poczekać na jego odpowiedź.
Pozdrawiam,
Izabela