enclude Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Witam05. sierpnia miałem wypadek. Zosłem potrącony przez samochód, jak jechałem motorem. Facet który mnie potrącił mówi, że mnie nie zauważył. W ten czwartek miałęm wsadzone druty w noge. Moje pytania- Czy i ile uda mi się od niego skasować kasy od sprawcy?- Ile moge dostac odszkodowania z ubezpieczenia ze szkoły (kwota: 6000zł) Pzu (OC: nie wiem; NWW: 12000zł) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1661348212 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Z OC sprawcy - to w zależności od procentu uszczerku na zdrowiu. Raczej za tego typu uszczerbek dużego odszkodowania nie otrzymasz. Ze szkoły- iloczyn sumy ubezpiecznia i procentu uszberkuPZU nnw - tak jak wyżej.z włanego OC - nie podlega roszczeniom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enclude Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 czy ja wiem ze duzo nie dostane? 11 dzien leze w szpitalu bez ruchu, i sie nie zanosi bym stad szybko wyszesł Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1661348212 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 To, że leżysz w szpiatalu tyle dni, a sam uszczerbek jakiego doznałeś to co innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikopali Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 enclude-z oc sprawcy odszkodowanie to na pewno bedzie kilka tysięcy....może kilkanaście-fakt zależy od uszczerbku ale takie złamanie jest poważne!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enclude Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Dallback - Jak mój brat miał złamanie to na komisji w PZU lekarz wyciągnął wielką książkę i tam było, że odszkodowanie zależy od:- uszczerbku na zdrowiu- długosci leczenia- pobytu w szpitalu Tylko że to było kilka lat temu nie wiem jak jest teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegi102 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 kolego z tego co sie orrientuje ,jak ci wsadzili druty , to mozesz liczyc na jakies 13-15 tysiecy złotychjak zatrudnisz firme to im oddasz z max 3 tyswiec mozesz działac sam albo sie skontaktuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikopali Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 grzegi 102 przeginasz w innym poście piszesz,że za wstrząs 10000zl a teraz za złamanie do 15000zl!!!jaką tabelą się posługujesz???za tak długi pobyt w szpitalu,druty, rehabilitacje może z oc dostać nawet ponad 30000zl i co ma oddać firmie 10000zl???a może się okazać,że więcej!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrus33 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 hmmmmco do kwót... ma tu znaczenie wiele czynników... jak widzisz leżysz w szpitalu więcej niż 7 dni, nie pracujesz, cierpisz, masz druty w kolanie. wszystko zalerzy od Twojego podjścia, Twoich zarobków i wielkościu uszczerbku na zdrowiu. nie wyliczę ci teraz kwoty bo nie widze pełnej dokumentwacji ale możesz spokojnie się pokusić o wiecej niż 30 tyś jeśli odpowiednio wyjaśnisz swoje roszczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka1661348212 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 nikopali ,niepotrzebnie atakujesz firmy które zajmują się takimi sprawami.Czy wynająć jakąś firmę to już jest każdego indywidualna decyzja,a poza tym podpisujesz umowę,którą najpierw trzeba przeczytać .Prowizję można negocjować.Ja tak zrobiłam i dałam firmie tylko 20%-ale się opłacło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikopali Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 oczywiście,że możne się pokusić o więcej ...Agniesia09 a skąd wiesz,że sama tego nie mogłaś wywalczyc???chciałaś oddać te 20% i wat pewnie no to oddałaś .Chwali to się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrus33 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 nikopali mam dosć długie doświadczenie w szkodach i cały problem jest w tym ze ludzie nie wiedzą ile im się tak naprawde nalerzy... wiec roszczą najczęściej kwoty które tak naprawde nie mają się nic do samej szkody.nawet tutaj czytam czasami wskazania, na wielkośc roszczenia które nijak się mają do realnej kwotypozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikopali Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 piotrus33 jeżeli ktoś ma dylemat to prawnik ma dzwi otwarte i pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamKruk28 Opublikowano 24 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Witam wszystkich. Miałem wypadek na rowerze, źle nastąpiłem stopą na pedał i upadając rozorałem sobie całą nogę aż do kolana i złamałem kość piszczelową. Doszło do złamania ale bez przemieszczenia.W zasadzie złamanie dobrze się zrosło ale przez to że mam ostre zakończenia moich pedałów (tylko bez skojarzeń proszę) to mam teraz paskudną bliznę. Jestem przezorny i mam kilka ubezpieczeń wypadkowych - w pracy szef opłata i sam sobie też płacę dodatkowe, mam też przy ubezpieczeniu domu. Zgłosiłem sobie o odszkodowanie i każdy przyznał mi inną wypłatę. Czy to nie powinno być jakoś ujednolicone? Jak ten sam uraz wszędzie zgłaszam? Czy mogę się odwołać tam gdzie dostałem najmniej o dopłatę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta Sordon Opublikowano 24 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Witam serdecznie, w przypadku wypłaty odszkodowania z polisy indywidualnego ubezpieczenia na życie lub od następstw nieszczęśliwych wypadków wysokość odszkodowania uzależniona jest od orzeczonego trwałego uszczerbku na zdrowiu oraz sumy ubezpieczenia. Celem oceny, czy wypłacone odszkodowanie jest adekwatne konieczne będzie zapoznanie się z orzeczeniem lekarskim w każdej sprawie oraz warunkami ubezpieczenia (polisą) oraz ogólnymi warunkami ubezpieczenia (OWU) które wskazują zakres ochrony ubezpieczeniowej i warunki wypłat. Możliwe jest powołanie opinii medycznej przez ubezpieczyciela w trybie zaocznym (ocena dok. medycznych przez lekarza orzecznika) naocznym - komisji lekarskiej z udziałem poszkodowanego i lekarza orzecznika lub na podstawie tabel z wykazem urazów i przynależnych im uszczerbków na zdrowiu. Więcej na ten temat w publikacji: https://odzyskaj.info/poradnik-odszkodowania/uszczerbek-na-zdrowiu-a-dochodzenie-roszczen-z-ubezpieczenia-nnw/ Niestety ze względu na różnorodność warunków i polis nie ma możliwości ujednolicenia wszystkich wypłat (nawet nieznaczna zmiana sumy ubezpieczenia może spowodować różnicę w wypłacie). Jeśli w jakimś przypadku odszkodowanie zostało znacznie zaniżone może Pan oczywiście powołać się na orzeczenie (np. z naocznej komisji u innego ubezpieczyciela) czy też zakres uszczerbku wskazany w Rozporządzeniu Ministra Pracy i Polityki Społecznej dot. orzekania o uszczerbku na zdrowiu. Można także przedstawić ubezpieczycielowi w reklamację dokumentację zdjęciową wskazującą na rozległość blizn powypadkowych, możliwe będzie uznanie dodatkowego uszczerbku z tego tytułu Pozdrawiam Marta Sordon Pozdrawiam Marta Sordon Campter Odszkodowania tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec www.campter.pl Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi