damian7821 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Witam!!!Mam dosyć nietypowe pytanie... mianowicie co mam napisać we wniosku o odszkodowanie w rubryce 'INFORMACJE O ZDARZENIU' ?.pisze, że podać dokładnie i wyczerpująco a jest tylko 1/4 strony A4...gdyby ktoś napisał dokładnie wszystko to co powinienem tam napisać byłbym zachwycony...tak żeby dostać jak najwięcej.xd to może teraz opisze wszystko co miałem... Wszystko zaczęło się 18.04.2008r. koło godz. 12.00. Było to w szkole na lekcji wych.fiz., wyskoczyłem do piłki, a kiedy już spadłem na ziemie stało się..bolało jak cholera..ale po parunastu minutach wstałem i zszedłem z hali. Poszedłem tak do domu (z pomocą kolegów). Kolano puchło mi. Wieczorem o godzinie 20.20 rodzice zabrali mnie na pogotowie, gdyż ból był bardzo silny. Wtedy też kolano zostało punktowane (z kolanie była usuwana woda) w szpitalu powiatowym. Dostałem wtedy też skierowanie do ortopedy. Ten po prześwietleniu stwierdził, że z kolanem wszystko ok. Niby tylko jakieś stłuczenie (przepisał maść). No ale po powrocie do domu ból dalej bi doskwierał. Postanowiliśmy jechać do prywatnego ortopedy. Powiedział, że musi zajrzeć do tego kolana i zotałem skierowany na 25.09.2008 do Szpitala Powiatowego w Chełmży. Na karcie wypisowej napisane jest tak: ROZPOZNANIE: Stan po skręceniu kolana pr.(IV2008).Niestabilność przednia kolana pr.Artroskopowo: częściowe uszkodzenie ACL zastarzałe.Leczenie: dnia 25.09.2008 - pkd - artroskopia op. kolana, częściowa synovectomia,usunięcie kikuta ACL. Miałem wtedy znieczulenie przewodowe. Następnie przez 2 tyg.chodziłem o kulach. Aż do kolejnej wizyty u prywatnego lekarza. Potem chodziłem na 2 tyg.rehabilitację (od 07.07.2008 do 21.07.2008). Lekarz na wizycie stwierdził, że więzadło jest zerwane i konieczna do normalnego funkcjonowania jest jego rekonstrukcja. i tym samym ostałem skierowanie do szpitala Wojewódzkiego. Przebywałem tam na oddziale ortopedyczno- urazowym od 15.12.2008 do 18.12.2008. Na karcie informacyjnej pisze tak: ROZPOZNANIE OPISOWE: stan po skręceniu kolana prawego /IV.2008/Niestabilność przednio- przyśrodkowa kolana prawego./M23.5/LECZENIE: 16.12.2008-PKD-rekonstrukcja artroskopowa ACL met ST z fiksacją.Nr procedury: 80.26, 81.45, 78.075, 78.077Grupa:H21 Także znieczulenie przewodowe. Oby dwa bez powikłań. Zostałem wypisany do domu (z stabilizatorem na nodze i o kulach). O kulach chodziłem około miesiąca. Ze stabilizatorem nie rozstawałem się ani na krok przez 6 miesięcy. Potem co miesiąc były kontrole u lekarza (przy pierwszej po operacji zostały zdjęte szwy). No i oczywiście uczęszczałem na rehabilitację (od 16.02.2009 do 26.02.2009 oraz od 14.04.2009 do 24.04.2009). 7 sierpnia 2009 lekarz zakończył mi leczenie. Nadal nie mogę zgiąć kolana do końca. I zalecone mam wykonywanie wszystkich sportów (od biegu po jazdę na nartach) w stabilizatorze ortopedycznym (i tak do końca życia). Jeśli mógłby ktoś wyciągnąć z tego to co powinienem tam napisać bardzo proszę o pomoc..z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian7821 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 naprawdę nikt nie jest w stanie mi pomóc? ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka1661348212 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Chcesz gotową odpowiedz z tego co napisałeś?Jakie dokumenty masz zebrane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian7821 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 no chcę ; Dmam KARTĘ WYPISOWĄ, KARTĘ INFORMACYJNĄ x2, ZAŚWIADCZENIE O KOŃCU LECZENIA, no i te, że chodziłem na rehabilitacje,no i to na tyle chyba.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka1661348212 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 tutaj mam ci coś skleić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikopali Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 w informacji o zdarzeniu napisz gdzie,jak,przez kogo a dołącz do tych dokumentów tag zwany OPIS ZDARZENIA i w nim opisz szczegółowo jak powyżej,dodaj od siebie co przez to straciłeś,opisz swoje odczucia,jakie życie miałeś przed wypadkiem,z czego musiałeś zrezygnować itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian7821 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Agniesia09 wrote: tutaj mam ci coś skleić? no tak smileys/bigwink.gif może być tutaj . chyba, że na gadu (468222) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian7821 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 nikopali wrote: w informacji o zdarzeniu napisz gdzie,jak,przez kogo a dołącz do tych dokumentów tag zwany OPIS ZDARZENIA i w nim opisz szczegółowo jak powyżej,dodaj od siebie co przez to straciłeś,opisz swoje odczucia,jakie życie miałeś przed wypadkiem,z czego musiałeś zrezygnować itp. smileys/boggle.gif dzięki bardzo, bardzo mi to pomogło;) i spiąć to spinaczem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikopali Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 może być spinaczem;) ale niech będzie długi ten opis!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian7821 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 a wiesz ile mniej więcej dostanę?xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikopali Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 jej obrażenia duże i uszczerbek pewnie też będzie spory-tylko te odszkodowania szkolne i studenckie są liche ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian7821 Opublikowano 29 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 słuchajciee.przyszła mi już odpowiedź..dostałem 90zł -.- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian7821 Opublikowano 8 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 no i byłem na komisji..i czekam na dalszą kasę.xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi