dsk Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 witamod 2 miesiecy jestem w anglii.pracuje w restaracji jako pomocnik kucharze (nie legalnie).2 tygodnie temu podczas korjenia warzyw,opciolem sobie kawalek (polowa paznokcia).czy pracujac nie legalnie przysluguje mi jakies odszkodowanie.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blog Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 wydaje mi się ze nie ma szans:/ chyba że miałeś swoiste ubezpieczenie od pracy w kuchni? napisz coś więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dsk Opublikowano 25 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 witamjedyne ubezpieczenie jakie mam do ubezpieczenie dokonane w polsce w pzu.czesciowo jestem objety tym ubezpieczeniem,ale dopiero po powrocie do polski (grudzien)bede sie dowiadywal jak to jest dokladnie,czyli czy przysluguje mi odszkodowanie za taki uraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dsk Opublikowano 4 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 hejostatnio dowiedzialem sie od mojego pracodawcy ze jestem zatrudiony jako pracownik tymczasowy,ale jest to dla mnie dziwne,bo nie podpisywalem zadnych dokumentow.no i stawke mam ponizej sredniej krajowej.wypytuje go co z odszkodowaniem za uraz jaki doznalem w czaesie pracy,ale on tylko mnie zbywa.czy wiecie cos na temat zatrudnienia tymczsowego w anglii?czy w przypadku jakiegokolwiek urazu przysluguje odzszkodowanie?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angol Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 witam!mam sporą wiedzę w tych tematach , więc ci powiem;)moim subiektywnym zdaniem koleś robi Cię w bambuko! nie można zatrudniać poniżej stawki minimalnej, która teraz wynosi zdaje się 5,5 funta?jesteś zarejestrowany? dałeś mu swoje dane? numer national insurance masz? rejestrowałeś się w home office? jeżeli nie daje Ci pay slipów to na 100% pracujesz illegal.załatw to bo tylko tracisznie opłaca się pracować na czarnoa co do odszkodowania, nie dostaniesz nic, dlaczego? otóż takie wypadki to normalne ryzyko pracy w kuchni, nikt tu Ci nie pomoże. tymbradziej że takie wypadki mają miejsce najczęściej z winy samych poszkodowanych, no, chyba że nóż był tempy??cheers! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lena21 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 A ja mam pytanie ile mozna za cos takiego dostac w Polsce? bo jestesm w takiej samej sytuacji zdrowotnej i chcialabym sie ubiegac o odszkodowanie w polsce mam ubezpieczenie NNW i OC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi