Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

uraz palce wskazujacego

dsk
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam

od 2 miesiecy jestem w anglii.pracuje w restaracji jako pomocnik kucharze (nie legalnie).2 tygodnie temu podczas korjenia warzyw,opciolem sobie kawalek (polowa paznokcia).czy pracujac nie legalnie przysluguje mi jakies odszkodowanie.

pozdrawiam

witam

jedyne ubezpieczenie jakie mam do ubezpieczenie dokonane w polsce w pzu.czesciowo jestem objety tym ubezpieczeniem,ale dopiero po powrocie do polski (grudzien)bede sie dowiadywal jak to jest dokladnie,czyli czy przysluguje mi odszkodowanie za taki uraz.

• 2 tygodnie później...

hej

ostatnio dowiedzialem sie od mojego pracodawcy ze jestem zatrudiony jako pracownik tymczasowy,ale jest to dla mnie dziwne,bo nie podpisywalem zadnych dokumentow.no i stawke mam ponizej sredniej krajowej.wypytuje go co z odszkodowaniem za uraz jaki doznalem w czaesie pracy,ale on tylko mnie zbywa.czy wiecie cos na temat zatrudnienia tymczsowego w anglii?czy w przypadku jakiegokolwiek urazu przysluguje odzszkodowanie?

pozdrawiam

witam!

mam sporą wiedzę w tych tematach , więc ci powiem;)

moim subiektywnym zdaniem koleś robi Cię w bambuko! nie można zatrudniać poniżej stawki minimalnej, która teraz wynosi zdaje się 5,5 funta?

jesteś zarejestrowany? dałeś mu swoje dane? numer national insurance masz? rejestrowałeś się w home office? jeżeli nie daje Ci pay slipów to na 100% pracujesz illegal.

załatw to bo tylko tracisz

nie opłaca się pracować na czarno

a co do odszkodowania, nie dostaniesz nic, dlaczego? otóż takie wypadki to normalne ryzyko pracy w kuchni, nikt tu Ci nie pomoże. tymbradziej że takie wypadki mają miejsce najczęściej z winy samych poszkodowanych, no, chyba że nóż był tempy??

cheers!

• 5 miesięcy temu...