sekikyo Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Witam, Miałym wypadek samochodowy z autobusem MPK (wina kierowcy), leżalem w szpitalu 5 dni, szkody jakich doznałem to uraz głowy, uraz kregoslupa (odcienek szyjny), oraz uraz kolana, a takze bole głowy. Oprócz tego byłem na zwolnieniu 18 dni, nosiłem kołnierz, teraz chodze na rehabilitacje kregoslupa i kolana (ciągle trwa).Czy dokumantacje odnośnie odszkadowania zdrowotnego z TU sprawcy mam złożyć jak skonczę rehabilitacje, czyli calkowite leczenie, czy lepiej złozyć w trakcie leczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka1661348212 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Dokumentację za wypadek składa się po zakończeniu leczenia,lekarz musi to potwierdzić na piśmie.Nie spiesz się bo odszkodownie i tak dostaniesz.Możesz nztomiast złożyć o wypłatę świadczeń za pobyt w szpitalu jako nieszczęśliwy wypadek.Do dokumentów o odszkodowanie po zakończeniu leczenia dobrze by było abyś dołączył oprócz dokumentacji leczenia kilka innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekikyo Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 W TU wiedza ze mialem wypadek, mysle ze lekarz nic tu nie musi potwierdzac, skaladam teraz dokumentacje jaką posiadam, tzn. pobyt w szpitalu, potwierdzenie ze chodze na rehabilitacje, a po zaknczeniu leczenia donosze historie choroby + rehabilitacja. Czy tak moze byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 16 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 sekikyo wrote:W TU wiedza ze mialem wypadek, mysle ze lekarz nic tu nie musi potwierdzac, skaladam teraz dokumentacje jaką posiadam, tzn. pobyt w szpitalu, potwierdzenie ze chodze na rehabilitacje, a po zaknczeniu leczenia donosze historie choroby + rehabilitacja.Czy tak moze byc?Jeśli chodzi o likwidację szkody z polisy OC sprawcy wypadku to można składać roszczenie nawet przed zakończeniem procesu leczenia- a następnie dosłać dokumentację. Jedynie w przypadku likwidacji skzody z NNW wymagane jest zakończenie leczenia z uwagi, że przyznaje się tylko odszkodowanie jako iloczyn trwałego uszczerbku na zdrowiu i sumy ubezpieczenia. Wobec tego aby ustalić ów stopień trwałego uszczerbku na zdrowiu konieczny jest zakończony proces leczenia i rehabilitacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi