matii Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Witam,mialem 2 tygodnie temu wypadek motocyklowy, jadac w korku jadacy przede mna samochod mocno przyhamował w wyniku czego połozylem motocykl zeby sie ratowac przed kolizja (zaliczyłem tzw. szlifa).Byla policja i pogotowie, niestety dostalem mandat ( zbyt mala odległośc zachowana od pojazdu poprzedzajacego)Posiadam OC,NW, jako sprawcy wypadku nalezy mi sie odszkodowanie z NW? ( a moze i z OC? mozna w ogole ubiegac sie o odszkodowanie ze swojego oc? )Dzieki za informacje. pozdrawiamMati Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkodnik Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Z NNW - TAK, z OC - NIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matii Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 dzięki za informacje,mam jeszcze jedno pytanie, w tym czasie byłem w delegacji, czy przysługuje mi z tego tytulu odszkodowanie? ( wracalem do domu). nie place dodatkowego ubezpieczenia,z tego co sie dowiadywalem mamy tylko ubezpieczenie obowiazujace w czasie pracy oraz wlasnie w delegacji. Pytanie to, ze jestem sprawca moze miec jakis wplyw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matii Opublikowano 3 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 czy jest ktos w stanie mi odpowiedziec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 16 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 matii wrote:dzięki za informacje,mam jeszcze jedno pytanie, w tym czasie byłem w delegacji, czy przysługuje mi z tego tytulu odszkodowanie? ( wracalem do domu). nie place dodatkowego ubezpieczenia,z tego co sie dowiadywalem mamy tylko ubezpieczenie obowiazujace w czasie pracy oraz wlasnie w delegacji. Pytanie to, ze jestem sprawca moze miec jakis wplyw?1) Tak- może mieć wpływ- ZUS może wykazać winę czy niedbalstwo pracownika- wówczas odpadnie podstawa do jednorazowego odszkodowania za trwały uszczerbek na zdrowiu. Z NNW dobrowolnych grupowych i indywidualnych można likwidować szkodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi