marcin_117 Posted August 26, 2009 Share Posted August 26, 2009 Witam, kierowca busa zdemolował mi całe ogrodzenie, ogrodzenie było betonowe, brama i furtka metalowa oraz płot drewniany, rzeczoznawca wycenił szkodę na śmieszną kwotę 640zł jak i do kiedy moge się od tej wyceny odwołać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bazyli Posted August 27, 2009 Share Posted August 27, 2009 I tylko płotu mi żal...ale do rzeczy.Od decyzji oddziału PZU odwołujesz się zawsze do Zarządu Okręgowego PZU czyli instytucje wyżej ale za pośrednictwem oddziału który wyliczał szkodę. Z mojego doświadczenia wiem że przyspiesza to trochę wydanie decyzji przez tego do którego się odwołujesz. Ale możesz również bez tego odwołania wystąpić z pozwem do Sądu. Poza tym w decyzji którą otrzymałeś powinna być wskazana droga odwoławcza od tej decyzji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bronco Posted August 29, 2009 Share Posted August 29, 2009 weź od kogoś (oczywiście od firmy) ofertę na naprawę płotu i załącz ją do pisma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now