tososinski Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Witam,Mam takie pytanie: Kilka dni temu doznałem (podczas pracy) urazu stawu skokowego lewej nogi. Sytuacja w firmie nie pozwala mi na pójście na zwolnienie L-4. Mam pracę siedzącą a z domu do pracy mam ok.100 m. Teraz staram się o odszkodowanie z ZUS. Czy mogę liczyć mimo braku zwolnienia L-4 na jakieś odszkodowanie ? Z góry dziękuję za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Aby starać się o odszkodowanie z ZUS musi być sporządzona dokumentacja powypadkowa ( protokól powypdkowy) i uznany wypadek przy pracy.Odszkodowanie otrzymuje się za uszczerbek na zdrowiu a nie za to czy korzystało się ze zwolnienia czy tez nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tososinski Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Wielkie dzięki za odpowiedź. Już mi ulżyło................ ufff. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi