Rozcięta głowa - rana na ok. 6cm od czoła po owłosioną część głowy

Założył thierry02, 30 sierpnia 2009 · 308 wyświetleń

thierry02
Na meczu doznałem kontuzji. Zderzyłem się zjednym z zawodników, pękła mi głowa. Przyjechała karetka zabrała dos zpitala zrobiła mi zdjecia rtg noi zszyła. Czy w tym wypadku moge sie starać o odszkodowanie? Dodam, ze rana jest bardzo widoczna i bede miał równiez widoczna blizne w tym miejscu
bochenek

Jak jestes ubezpieczony, to oczywiscie Ci sie nalezy.

Na pewno nie masz co liczyc na odszkodowanie z polisy drugiego zawodnika. Oczywiscie zakladajac, ze nie zrobil tego celowo itp... JEsli to po prostu bylo zdarzenie w grze, to godzac sie na mecz niestety godzisz sie na ryzyko.

Tak wiec podsumowujac, jesli masz jakies swoje ubezpieczenie w szkole, czy w pracy, to oczywiscie ubiegaj sie.

Jesli jest to jakies profesjonalne uprawianie sportu w klubie, to podejrzewam, ze klub tez wykupil jakas polisa na taka okolicznosc.

Tak wiec musisz sie tylko dowiedziec jaka polisa ma klub - oczywiscie jesli jest to jakis klub:)

Jesli to mecz podworkowy, albo podobny, to niestety z wlasnej polisy tylko

thierry02
z tego co sie orientuje nawet kluby z nizszych lig (ja gram w V) płacą składki za każdego zgłosznego zawodnika i w tym jest koszta ubezpieczenia. Skończyłem klasę maturalną. Miałem tam wykupiopne ubezpieczenie. Do którego ważne byłó ów ubezpieczenie?