dadulek Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 witam, niedawno mialem wypadek przy pracy, skrecilem noge wysiadajac z samochodu. juz jestem po 3 tyg. zwolnienia lekarskiego, protokol napisany, zatwierdzony i podpisany.teraz pytanie czy to pracodawca ma obowiazek wyslac dokumenty do zus-u na komisje lekarska czy ja? jezeli ja to jakie to musza byc dokumenty w celu stwierdzenia % uszczerbku na zdrowiu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewania Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 Pracodawca "sam z siebie" niczego nie wysyła. Musisz wysłać do pracodawcy wniosek (kierowany pod adresem ZUS) o wypłatę jednorazowego odszkodowania z tytułu wypadku przy pracy i dołączyć do tego wniosku wypełnione przez lekarza zaświadczenie N9.Pracodawca dołączy do tego dokumentację powypadkową i prześle do ZUS. Dopiero wtedy ZUS wezwie Cię przed oblicze lekarza orzecznika. Jesli potrzebujesz - zajrzyj TUTAJ: http://www.forumbhp.pl/viewtopic.php?t=12162&highlight=wniosek++zus Załączyłam tam w swoim poście obydwa te druki, tzn. i wniosek i druk N9. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dadulek Posted September 1, 2009 Author Share Posted September 1, 2009 ok dziekuje bardzo za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now