sokal Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 W lipcu miałem likwidowaną szkodę w Autożoliborz na Rudnickiego (upoważniłem ich do rozliczenia się z ubezpieczycielem), przeoczyli "niechcący" uszkodzoną uszczelkę drzwi (za 890pln) wysłali do pzu nową wycenę, na co pzu wyraziło zgodę. Do dziś nie są w stanie sprowadzić takiej uszczelki i nie zapowiada sie na to że sprowadzą, Każdy mój telefon kończy się tak samo: "Ciagle brak w magazynach, może będzie." Co mam robić, używanych uszczelek jest masa w internecie i dawno sam bym to zrobił ale chciałbym dostać pieniądze z wyceny, co robic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruz Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 każ im zwrócić Ci kasę za niewymienioną uszczelkę i zrób ją we własnym zakresie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokal Opublikowano 29 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Sprawa się skomplikowała, ASO Autożoliborz zamknął fakturę bez uszczelki i miałem wziąć kasę od pzu na podstawie ich kalkulacji (co wydaje się logiczne) jednak odstałem odpowiedź że odszkodowania wypłacają albo na podstawie wyceny albo faktury za części i naprawę, a nie częściowo tak i tak. Co za tym idzie kasę dostanę jak pokażę fakturę za zakup i naprawę. Co tu robić? Uszczelki nie ma w całej Europie więc skąd faktura? Jak dam fakturę za używkę to tyle dostane co z używkę, a polisa mi gwarantuje nowe części. Gadam już z trzecią osobą z PZU a oni jak nakręceni to samo, że takie są zasady spółki. Czy te zasady stoją wyżej niż prawo ubezpieczeniowe? Jak stanowi prawo o wypłacie odszkodowań w sposób "mieszany"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi