Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Brak części pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

W lipcu miałem likwidowaną szkodę w Autożoliborz na Rudnickiego (upoważniłem ich do rozliczenia się z ubezpieczycielem), przeoczyli "niechcący" uszkodzoną uszczelkę drzwi (za 890pln) wysłali do pzu nową wycenę, na co pzu wyraziło zgodę. Do dziś nie są w stanie sprowadzić takiej uszczelki i nie zapowiada sie na to że sprowadzą, Każdy mój telefon kończy się tak samo: "Ciagle brak w magazynach, może będzie." Co mam robić, używanych uszczelek jest masa w internecie i dawno sam bym to zrobił ale chciałbym dostać pieniądze z wyceny, co robic?

• 4 tygodnie później...
Sprawa się skomplikowała, ASO Autożoliborz zamknął fakturę bez uszczelki i miałem wziąć kasę od pzu na podstawie ich kalkulacji (co wydaje się logiczne) jednak odstałem odpowiedź że odszkodowania wypłacają albo na podstawie wyceny albo faktury za części i naprawę, a nie częściowo tak i tak. Co za tym idzie kasę dostanę jak pokażę fakturę za zakup i naprawę. Co tu robić? Uszczelki nie ma w całej Europie więc skąd faktura? Jak dam fakturę za używkę to tyle dostane co z używkę, a polisa mi gwarantuje nowe części. Gadam już z trzecią osobą z PZU a oni jak nakręceni to samo, że takie są zasady spółki. Czy te zasady stoją wyżej niż prawo ubezpieczeniowe? Jak stanowi prawo o wypłacie odszkodowań w sposób "mieszany"?