Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

odszkodowanie z sprzedanej polisy oc

Rekomendowane odpowiedzi

witam.sytuacja jest trudna.mialem wypadek samochodowy.2osoby zginely.kierowca i ja jako pasazer a jednoczesnie wlasciciel pojazdu wyszlismy z tego calo.kierowca oczywiscie zostal zatrzymany przez policje.auto bylo gotowe do rejestracji po przegladzie tech.mialo tez oc sprzedane w polsce na francuskie tablice na 1miesiac,ktore skonczylo sie pare dni przed wypadkiem.dodam,ze oc kosztowalo mnie tyle ile bym zaplacil za caly rok przy moich znizkach.leze od maja w domu w gipsie biorowym.mam wieloodlamowe zlamanie uda i ramienia lewego.proces jest w toku.nie dawno byl u mnie ubezpieczyciel,ktory stwierdzil,ze moja polisa oc byla nielegalna.byl tu blad agenta,ktory powinien mi sprzedac polise na rok na tych numerach a po zarejstrowaniu tylko zmienic numery w polisie.wiedzialem o tym ale agent nie chcial tego zrobic.rodzice kolegow,ktorzy zgineli zadaja z oc odszkodowania.ja jestem ciagle na zwolnieniu lekarskim zus.mam dwa pytania.czy po zakonczonym leczeniu moge tez ubiegac sie o odszkodowanie z tej zle sprzedanej polisy oc.i czy mam szanse na odszkodowanie z zus.nie byla to podroz do miejsca pracy.dodam ze bylem mocno stluczony.pluca i polamane zebra.z gory dziekuje i pozdrawiam.andrzej.

witam,

kiepska sprawa, bardzo mi przykro z powodu śmierci Twoich kolegów, dobrze, że zlecili ich rodzice dochodzenie odszkodowania.

sądze, ze i Ty powinieneś się tym zająć, donzałeś obrażeń więc na 100% dostaniesz odszkodowanie, a samemu wiem z doświadczenia że łatwo nie jest:/