Witam,
Kilka tygodni temu wysiadając z dzieckiem na rękach z samochodu doznałam poważnego skręcenia kolana( zerwane wiązadła).Mam pytanie - czy nalezy mi się odszkodowanie z NW samochodu? Jeśli tak to jaka procedura?
Założył Mysia04, 21 maja 2008 · 455 wyświetleń
Witam,
Kilka tygodni temu wysiadając z dzieckiem na rękach z samochodu doznałam poważnego skręcenia kolana( zerwane wiązadła).Mam pytanie - czy nalezy mi się odszkodowanie z NW samochodu? Jeśli tak to jaka procedura?
Witam.
w ubiegłym roku miałam podobną sytuację. Jeśli nic się nie zmieniło to możesz odwołać się do ubezpieczalni i wnosić o ponowne przeprowadzenie komisji lekarskiej. Przyznany Ci już raz uszczerbek na pewno nie będzie zmniejszony więc nic nie tracisz. Pozdrawiam
Tak. Trzeba zgłosić szkodę do TU, które następnie zleci badanie przez lekarza orzecznika. Lekarz uzna, czy nastąpiła trwała utrata zdrowia i jeżeli tak to orzeknie w jakim procencie.
Wrtość odszkodowania = suma ubezpieczenia x % uszczerbku na zdrowiu.
Tak hunter - byłam pasazerką i wysiadałam z auta.
Dzieki za info- agent nic nie wspominał ,że z OC tez mozna dostać odszkodowanie.
Witam
A na jakiej zasadzie pani firma pracuje też na % od kwoty odszkodowania jaki macie kontakt osobisty czy telefoniczny czy e-meilowy?