m.gorski Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 WitamDwa dni temu zostałem potrącony przez autobus (przechodziłem na przejściu dla pieszych). Szedłem akurat do pracy dorywczej zorganizowanej przez agencję. Po wypadku wezwana została karetka, a po opatrzeniu ran zostałem wypisany ze szpitala.Czy należy mi się jakieś odszkodowanie związane z tym wypadkiem? Wiem, że w Polsce pracownik jest ubezpieczony w drodze do i z pracy czy tak samo jest w Anglii, czy może mam się domagać odszkodowania od firmy przewozowej do której należał autobus?Będę wdzięczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1661348212 Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Możesz domagać się odszkodowania z tytułu OC pojazdów mechanicznych. Jako, że przebywasz na miejscu, zgłoś roszczenie bezpośrednie do TU, które ubezpiecza autobus.Dane dotyczące towarzystwa jak i numer polisy powinnieneś uzyskać od policji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi