rikiman Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Miałem kolizje, sprawca przyją mandat wszystko niby okey do czasu wyceny przez PZU które stwierdziła iż wartośc auta przekroczyła wartośc naprawy i wypłaca mi tylko 700 złotycha a samochód wycenili na 1000 moje pytanie brzmi czy ubezpieczyciel nie ma obowiązku przywrócenia mi stanu Mojego Auta z przed wypadku?? ja juz wydałem na naprawe 1150 złotych bez malowania : maski błotnika zdezaka i drzwi to jakies 1200zl jeszcze czy mam szanse walczyć o całe pokrycie moich kosztów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek1661348253 Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Szkody całkowite rządzą się innymi zasadami. Sam nawet ekonomicznie naprawiając przekroczyłeś wartość rynkową. Ubezpieczyciel wyliczył Ci pozostałości na 300 złotych. Jeżeli za taką kwotę nie sprzedasz wraka to ubezpieczyciel Ci dopłaci te parę złotych. Warto też zainteresować się samym wyliczeniem wartości rynkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Proszę napisać o jakim samochodzie jest mowa i na ile Pan by wycenił auto.. Jeżeli koszt naprawy będzie większy od jego wartości to po co go naprawiać. PZU wyceniło auto na 1000zł a z Pana wyjaśnień i nakładu wykonania naprawy wynika, że samochód jest warty conajmniej 5000zł. Jak dla mnie coś nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi