katarzynaz Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 witam, wczoraj malam wypadek na muru kamienicy odstawala zepsuta reklama wlasciciele to firma Clear Channel, zglaszane od rana bylo firmie przez okolicznych sprzedawcow ze reklama odstaje nikt sie nie zjawil zeby to naprawic i w koncu szlam ja i uderzylam sie mocno o ta wysajaca czesc, spedzilam caly dzien na pogotowiu nie mam duzych obrazen jestem tylko poobijana i dostalam 7 dni zwolnienia z pracy. od czego w takim wypadku zaczac i czy moge starac sie o odszkodowanie od firmy czy od miasta? prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawnik4 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Z opisu wydaje się, że odpowiedzialność będzie ciężył na właścicielu reklamy. Zgodnie z przepisami prawa budowlanego i aktów wykonawczych nie można w pasie ruchu (w tym ruchu pieszych) instalować urządzeń, które mogą zagrażać bezpieczeństwu, a jeśli już to wiąże się to z wymogiem uzyskania zezwolenia. Swoje roszczenia proszę kierować do właściciela reklamy. W przypadku pytań proszę o kontakt z naszą firmą - stopka poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbara79 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Witam.Właściciel reklamy jest podmiotem od którego może Pani domagać się odszkodowania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi