Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Ugoda z firmą na jakim poziomie ?

drobiazg
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

STAN FAKTYCZNY:

Uczestniczylem jako kierowca auta w wypadku samochodowym. Wypadek byl nie z mojej winy, samochodow uczestniczylo kilka.

Wine orzekla policja potem sprawa sie otarla o prokurature i na koncu - sad. Winny okazal sie winnym i sprawa zakonczona.

Moje papiery czekaly juz u ubezpieczyciela wiec jak tylko dostalem papierek kto jest winny, przeslalem dokument ubezpieczycielowi tego winnego zeby nie mial pretekstu sie ociagac.

Ostatecznie dla 4% uszczerbku na zdrowiu zaproponowano mi 5500 zl - z OC sprawcy oczywiscie.

PYTANIE:

ALE... W zwiazku z tym ze skladalem rozne papiery do sprawy zwiazanej ze szkoda na aucie, ktore wskazywaly na to ze wypadek mialem w trakcie wykonywania, nazwijmy to: "waznych czynnosci" i wypadek mi je uniemozliwil (ale nie wiazalo sie to z zarobkiem) rozmowa wygladala tak, ze pani od razu spytala czy mam jakies oczekiwania co do kwoty odszkodowania, bo nie chcialaby sie platac w rozne sprawy sadowe, czy odwolania. Chcialaby po prostu sprawe zamknac, bo wie ze mam pewne mozliwosci dochodzenia wyzszego odszkodowania - w skrocie - ze sobie z tym poradze.

I rzeczywiscie z odchodzeniem odszkodowania sobie poradze, tylko ze nie wiem o ile moglbym sie bic...

Stad moje pytanie: ile powinienem krzyknac w sytuacji 4% uszczerbku na zdrowiu, z 2 tygodniowym zwolnienem lekarskim, zawalajac bardzo wazne sprawy, ktore wprawdzie nie mialy dla nikogo skutkow finansowych, ale prestizowe dosc duze (dla pewnego stowarzyszenia - organizacji pozarzadowej) ?

Bo moze rzeczywiscie byloby lepiej raz a dobrze sie wyklocic, moze podac mniej troche, zeby ubezpieczycielowi ograniczyc papierki a mnie przyspieszyc wyplate calosci kwoty.

nie da się określić na forum,to indywidualnie rozpatrywana sprawa...nikt ci nie napisze ile krzyknąć...to ty musisz być usatysfakcjonowany kwotą...piotrus33 szkoda,że tylko umiesz na tym forum się wyśmiewać -no ale jak na niczym innym się nie znasz hi hi

NIKOPALI - jak widzisz na tym forum jeden geniusz znający się na wszystkim wystarczy... szczególnie że posiadasz tak duuuuuuuuuuużą praktykę w dochodzeniu odszkodowań

ja nie umiem nic, bo kiedyś wytłumaczono mi co znaczy specjalista

"specjalista to osoba która specjalizuje się w bardzo wąskiej dziedzinie, im większa specjalizacja tym węższa wiedza. więc im więcej wiesz tym mniej wiesz"

pozdrawiam