Jump to content
Forum Odszkodowania

odszkodowanie z oc sprawcy na osobie

GrekuPL
 Share

Recommended Posts

witam, miałem wypadek 1.sierpnia 2009 roku (jestem studentem) i chciałem zatrudnić się od 1.sierpnia do pracy na czas przynajmniej tych dwóch miesięcy...dowiedziałem się od znajomego, że można odzyskać chociaż część wynagrodzenia za te dwa miesiące (mam teraz zwolnienie lekarskie na ponad 2 miesiące-uraz kręgosłupa). Potrzebuję teraz wzór pisma jakie powinien wypełnić mój pracodawca (miałem pracę już ugadaną), wiem tyle, że ma brzmieć mniej więcej tak: "z dniem .... miał zostać zatrudniony na umowę o pracę (lub co tam innego) na czas ... z wynagrodzeniem ... lecz w związku z wypadkiem nie jest to możliwe." jakoś tak ma to brzmieć...może ktoś ma jakiś wzór na takie pismo-albo mógłby to jakoś ładnie napisać...

z góry dziękuje

jeżeli mialeś umowę podpisaną to okej ale jeżeli ugadana;)to niestety nie wrocą ci tego niby nie osiągniętego wynagrodzenia.Ale mozesz starać sie o zadośćuczynienie ,że podczas l4 nie mogleś podjąć pracy a twoja sytuacja materialna tego wymagała....

no ale właśnie mi gość podpowiedział, że muszę mieć na papierze napisane, że miałem zostać zatrudniony i powinni mi coś zwrócić z tego...tylko właśnie nie wiem jak ma być napisane takie pismo...

wiolA77 MASZ NAPISANE POWYŻEJ JAKI MIAL WYPADEK!!!!!GREKUPL niech napisze ci oświadczenie że miałeś od tego i tego zacząć prace i ile miałeś zarabiać netto oczywiście musi być pieczątka,podpis i dane firmy może to i coś da