czejs Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Sprawa jest wg. mnie dość skomplikowana a wygląda to tak: naprawiałem z kolegą mój samochód ja siedziałem przed samochodem kolega przez przypadek uruchomił silnik,samochód ruszyl i przygniótł mnie do słupa który był tuż za mną. Mam zlamane żebra nie mam śledziony. Czy moge ubiegać sie o jakieś odszkodowanie gdziekolwiek??Dodam iż nie pracuje nigdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikopali Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 jakos to nie mogę sobie wyobrazic !!!-jak mógl przez przypadek uruchomić samochód!?jeżeli nie masz ubezpieczenia na zycie to lipa z tego no chyba,że pujdziesz do sądu i wytoczysz sprawę koledze on powinien ci wrócić za leczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkodnik Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 A to dlaczego lipa? Zgłaszasz szkodę ze swojego OC - szkody na osobie wyrządzone przez kierowcę właścicielowi pojazdu nie są wyłączone z odpowiedzialności. Mam tylko jedną wątpliwość - czy zdarzenie zostanie przez TU zakwalifikowane jako związane z ruchem pojazdu. Oczywiście ruch fizyczny był, ale ruch pojazdu w pojęciu prawnym nie jest tożsamy z ruchem fizycznym. No ale przecież kolega mógł chcieć wyjechać tyłem z miejsca naprawy tylko biegi mu się pomyliły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czejs Opublikowano 12 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 sprawa troche mniej tragicznie wyglądała, ja grzebałem sie przy zderzaku powiedziałem mu żeby zapalił zapłon , niestety za daleko mu sie kluczyk przekręcił i auto zaczeło ruszać(jakoże stało na biegu odrazu zaczeło jechać do przodu). Z tym że OC pojazdu który mnie rzekomo potrącił jest na mnie, skoro tak czy są jakies szanse na odszkodowanie z polisy oc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkodnik Opublikowano 13 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 Przeczytaj dokładnie to co napisałem powyżej i zgłaszaj szkodę. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czejs Opublikowano 16 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 szkodnik wrote: Przeczytaj dokładnie to co napisałem powyżej i zgłaszaj szkodę. Powodzenia! Gdzie mam zgłosić tą szkodę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkodnik Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Do zakładu ubezpieczeń, w którym masz zawarte ubezpieczenie OC na samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czejs Opublikowano 17 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 a czy sprawca wypadku (tj. mój kolega który uruchomił silnik) będzie ponosił jakies konsekwencje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikopali Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 no a jak to sobie wyobrażasz ????ma nie ponosić????masz duże obrażenia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czejs Opublikowano 19 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 tyle ze ja nie chcem go wciagac w odszkodowania, rozmawialem z pewnym panem z firmy ktora zajela by sie moja sprawa ze sprawca nie bedzie wyplacal mi odszkodowania a firma w ktorej mam wykupione oc czy to prawda?? warto oddac te sprawe do takiej firmy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi