Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

TRÓJKOSTKOWE ZŁAMANIE NOGI

chichotka37
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dn.23.05.2009 r. uległam wypadkowi i złamałam nogę.

W Szpitalu stwierdzono trójkostkowe złamanie goleni lewej. W dn.25.05.2009 r.

miałam przeprowadzoną operację – zespolenie złamania.W nodze mam blaszkę,pełno śrub i jakieś pętle..W początkowe fazie leczenia ból jest czymś normalnym, ale pomimo upływającego czasu ból się nie zmniejszał, wręcz się nasilał o czym poinformowałam lekarza prowadzącego w trakcie wizyty kontrolnej. Po wykonaniu zdjęcia rtg. nogi okazało się, że wystąpiło przemieszczenie materiału zespalającego, co powoduje silny ból i uniemożliwia mi zginanie nogi w stawie skokowym. Lekarz prowadzący podjął decyzję o operacji w celu usunięcia wyżej wymienionego materiału. Operacja miała odbyć się w dn.24.08.2009 r. Niestety nie odbyła się. Lekarz prowadzący poinformował mnie, że NFZ wstrzymał fundusze na wykonywanie tego typu operacji.W oczekiwaniu na operację zaczęłam rehabilitację.Lekarz zapisał mi pole magnetyczne.Odkąd zaczęłam chodzić na pole magnetyczne ból stał stał się nie do wytrzymania.Noga boli non stop.Czy tak ma być?Pozdrawiam.Ewa

Chichotko,żaden ból, szczególnie silny, nie jest normalny. Ja na Twoim miejscu pognałabym natychmiast do lekarza! A swoją drogą, z tymi funduszami to jakieś kpiny! Koleżanka miała mieć planowo wyjmowane zespolenie ( po roku ) i tez ma czekać do ...uśmiechniętej śmierci. Jest na to sposób - poszukać szpitala, który jeszcze ma kontrakty - bo takowe bywają.

Trzymaj się cieplutko i nie daj się spławiać, to Twoja noga!

A poza tym...pole magnetyczne i metal....na chłopski rozum, to się nijak ma do siebie.