Wojcieszko Posted June 15, 2011 Share Posted June 15, 2011 Witam wszystkich. Mam do Was znających się na rzeczy takie pytanie.W styczniu 2010r. przeszedłem operację rekonstrukcji zerwanego więzadła krzyżowego przedniego (ACL) w kolanie. Polega to na pobraniu kawałka mięśnia i wszczepieniu go za pomocą śrub w kolanie. Minęło 7 miesięcy, od lekarza dostałem zgodę na ponowną grę w piłkę i normalną aktywność sportową (leczenie zostało zakończone), więc udałem się po odszkodowanie do PZU. Przyznano mi 10% i sprawa się zakończyła... Niestety w marcu tego roku, zerwałem wstawiony przeszczep w kolano i noga znów ma niestabilność. Za 2 miesiące czeka mnie operacja usunięci śrub, a następnie za kolejne 2-3 miesiące ponowna rekonstrukcja więzadła (czyli znów pobranie mięśnia i wstawienie w kolano). Moje pytanie brzmi czy po tym urazie znów mogę się w PZU ubiegać o odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu? Nie mam pojęcia jak to wygląda. Przypuszczam, że gdyby to było zwykłe złamanie np. nogi w tym samym miejscu to dostałbym ponowne odszkodowanie, ale czy w taki przypadku jak mój również mogę się o nie ubiegać? Będę bardzo wdzięczny za pomoc... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał1661348244 Posted June 17, 2011 Share Posted June 17, 2011 Jak najbardziej możesz się ubiegać o odszkodowanie, ale będziesz musiał udowodnić, iż jest to inny/kolejny uraz tego samego miejsca. Z doświadczenia powiem, że ubezpieczyciel na początku zapewne odmówi wypłaty odszkodowania, podając, że już płacił to ten uraz... Pozdrawiam,Michał Pietrykowski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts