DarW Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Witam Wszystkich! Niedawno miałem małą stłuczkę z mojej winy. Remont chciałbym pokryć z AC. Ponieważ jestem młodym kierowcą auto mam zarejestrowane w PZU razem z matką (jako współwłaściciel), która ma pełne zniżki. Niedawno ojciec kupił nowe auto i w salonie dostał pakiet ubezpieczeniowy, roczny w PZU. Przy tym nowym aucie współwłaścicielem jest również matka.Przy zgłoszeniu zniżki później polecą tylko na moje auto czy także na to nowe? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1661348212 Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Na oba auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 ale pakiety rządzą się innymi prawami, będą pytać jedynie o szkody konkretnego auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1661348212 Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Z reguły pytania dotyczą ogólnie szkód właścicieli auta niezależnie czy będzie to nowe auto czy też auto z kontynuacją polisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
em Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Podepnę się pod temat, bo u mnie sytuacja podobna.Dotychczasowa zniżka za AC to 10%. Pół roku temu "wypadek" - pęknięta szyba odpryskiem kamieni spod kół. No i teraz kolejna umowa, a w niej AC +60%. Moim zdaniem to przegięcie i chcę się skonsultować czy to jest normalne.Nie znam się na ubezpieczeniach, ale skoro AC wynosiło 1541zł, za nową szybę oddali 400zł, to teraz chcą za AC 2240zł (czyli aż o 700zł więcej) - to mi coś tu nie gra. Mam ochotę zrezygnować całkowicie z AC.Dodam, że firma ubezpieczeniowa to Concordia Polska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 a kto Ci karze ubezpieczać się w tak niszowej firmie? poszukaj w internecie, niektóre ubezpieczalnie rozróżniają szkody szybowe od "zwykłych" ,inne bazują zniżkami wyłącznie na OC itp. a do Dalback2009-09-15 23:10:18Z reguły pytania dotyczą ogólnie szkód właścicieli auta niezależnie czy będzie to nowe auto czy też auto z kontynuacją polisy. nieprawda, jak kupiliśmy nowy samochód parę lat temu to dopiero od drugiej szkody z polisy pojazdu naliczana była zwyżka, tak było w OWU. Jedna szkoda z OC albo jedna z AC z TEJ POLISY były "dopuszczalne" i nikt nie pytał o inne auta w rodzinie przy kontynuacji, a auta nawet nie musiałem pokazywać, pomimo, że mógł miec przecież szkodę z OC innego użytkownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1661348212 Opublikowano 20 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 Sam widzisz, że to zależy od towarzystwa, a to, że nie traciłeś zniżek za jedną szkodę w roku ubezpieczeniowym to jedynie zasługa tego pakietu jaki wykupiłeś.Swego czasu nie było czegoś takiego jak ochrona zniżek, teraz płacisz i masz. Nie we wszystkich TU ale jest. A polisę jak wykupiłeś w jakims direct'cie to nie miałeś oględzin - są plusy tego i minusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi