marian44 Posted September 16, 2009 Share Posted September 16, 2009 witam ,wczoraj mialem komisje lekarska ,gdzie lekarz przyznal mi 7% uszczerbku na zdrowiu ,za dwukrotne zerwanie sciegna achillesa(wypadek w pracy za granica ),lekarz w Szwecji zastosowal leczenie profilaktyczne usztywnienie nogi opatrunkiem gipsowym ,dalsze leczenie prowadzono w polsce ,po 6 tyg zdjeto mi gips ,ale niestety podczas chodzenia sklejone:D sciegno sie zerwalo , zaraz skierowano mnie na operacje zszycia sciegna ,czas leczenia trwal 9 miesiecy .Na dzien dzisiejszy noga niestety nie odzyskala calkowitej sprawnosci utykam na lewa noge ,mam widoczny obrzek wokol kostki i niestety codzienną wieczorna opuchlizne.Wobec tego mam pytanie czy od decyzji orzecznika lekarza PZU jest sens sie odwoływać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikopali Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 oczywiście odwołując się nic nie tracisz a możesz skożystać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marian44 Posted September 17, 2009 Author Share Posted September 17, 2009 no napewno ,ale czy ktos sie orientuje czy 7% uszczerbku na zdrowiu jakie mi orzeczono jest wystarczajace ,może zna ktos skale procentowa orzeczen w przypadku zerwania sciegna ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikopali Posted September 17, 2009 Share Posted September 17, 2009 każde TU może orzec inny uszczerbek ...poczytaj na forum jak ludzie opisują jaki mają uszczerbek za inne urazy....to jest tylko moje skromne zdanie,że bardzo mały ten uszczerbek na taki poważny uraz-więc nie sugeruj... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts