Michal_082 Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Witam wszystkich! Pracuje jako pracownik fizyczny na stanowisku Ustawiacz linii Dnia 15 09 2009 (wtorek )podczas poprawiania usterki maszyny (zakładania sprężyny)doznałem urazu lewej ręki (rana cięta i stłuczenie na kostce małego palca 2cm dl./0,5gł.)po zrobieniu opatrunku po 3 godz.dalszej pracy i dalszym krwawieniu dostałem przepustkę od mistrza zmianowego i udałem się do lekarza rodzinnego i do poradni chirurgicznej. Lekarz obejrzał ranne i stwierdził że szycia nie będzie ale trochę mnie poboli i dał mi zastrzyk,oraz wystawił mi L4 8 dni.Podczas oddawania zwolnienia do pracy (tego samego dnia) kierownik produkcji spytał mnie się co mi się stało i o co.a następnie udałem się do domu! Czy jeśli zgłoszę to po 5 dniach Bhp-cowi w formie pisemnej to nie będzie za długo zwlekane. podobno od razu powinien być spisany protokół. a czy jest jakiś wzór zgłoszenia wypadku i czy mam dołączyć do tego ksero karty z poradni chirurgicznej. Świadek powinien być ,chyba ze się nie zgodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behapowka Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Pracownik, ktory uległ wypadkowi powinien ( jesli stan zdrowia mu na to pozwala) zgłosić wypadek przelożonemu.Po 3 godzinach pracy rozmawiałeś z mistrzem zmianowym, otrzymałeś przepustkę do lekarza. Czy nie mówileś mistrzowi dlaczego idziesz do lekarza, co sie stało?Jeśli tak, mistrz powinien zgłosić wypadek w bhp. Dalej kierownik, oddając L4 pytał co sie stało, a więc masz drugą osobę, ktorej powiedziałeś o wypadku.Jeśli mistrz i kierownik niepodjęli żadnych działań, to zgłos wypadek na piśmie. Podaj datę wypadku i świadków jeśli tacy byli, opisz krótko co i w jakich okolicznościch się stało.Zaznacz również, że o wypadku rozmawialeś tego samego dnia z mistrzem a nastepnie z kierownikiem.Nie ma przedawnienia zgloszenia wypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_082 Opublikowano 18 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Tak też muszę zrobić ,bo jest podział między pracownikami i bez pisma to nikt tego nie potwierdzi.a wiadomo kierownictwu takie rzeczy są nie na rękę.Ale dokumenty złoże od poniedziałku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi