Jump to content
Forum Odszkodowania

Jak ZUS to traktuje

Endiws
 Share

Recommended Posts

Witam miałem wypadek w pracy a mianowicie spadła mi metalowa blacha taką którą sie przemieszcza pod kontenery by wyjechac paletą(dosc ciężka i duża) ból wiadomo cała noc nie przespana na nastepny dzien lekarz stwierdził po wykonanym zdjęciu RTG "Uraz Stopy i Palucha Lewego" z krwiakiem dośc dużym. gips na 2 tygodnie potem rehabilitacja. Palec odczuwa ten uraz do dzis i nie jest ze tak powiem w 100% sprawny(ciągnie czasami i przy zgięciu mocniejszym)a mineły 2 miesiące zaś komisje mam w środe i pytanie czy moge sie spodziewać odszkodowania za doznane urazy bo zdają sobie tam chyba sprawe co to znaczy takie uderzenie na stope i ze palec wygladał jak wygladał po tym jak i równiez stopa. Nie jestem lekarzem i nie wiem jak oni to oceniaja i co wchodzi w ten uraz czy jak. Pytam bo tyle tej papierkowej roboty przeciągania i wogule a nie chce pózniej sie nie tyle co denerwować a rozczarować. prosiłbym o odpowiedz jesli ktos coś wie na ten temat. Miał Ktoś do czynienia z tego typu wypadkiem lub wie ktos czy ZUS wypłaca odszkodowania za tego typu wypadki bo w tabeli ZUS jest o urazach innych i nie wiem czy to jest to?

Pozdrawiam