Jump to content
Forum Odszkodowania

komisja lekarska Uraz Stopy i Palucha lewego

Endiws
 Share

Recommended Posts

Jak napisalem w innym dziale niestety nikt nei znalazł odpowiedzi juz nie chce pisac histori całej ale mam komisje w srode lekarz swtierdził Uraz Stopy i Palucha lewego na tej karcie powypadkowej i czy to ze ciezko jest mi zgiac tego palucha chociaz lekko moze sie zle zrosnoł czy co czy na komisji bede mógł to pokazac? i czy diagnoza postawiona przez chirurga jest błędna czy w ten uraz wchodzą jakies inne rzeczy ze teraz są z nim problemy czy to po urazie jest normalne bo w koncu wystepuje o odszkodowanie?

Mów wszystko tzn. opisuj wszystkie swoje dolegliwosci.

Natomiast to, czy diagnoza jest błędna w odniesieniu do urazu - mozliwe jest do stwierdzenia wyłącznie przez lekarza, podobnie jak to, czy odczuwane po doznanym urazie dolegliwosci są normalne czy nie.

Nie sądzę, żebysmy tutaj mogli wypowiadac sie autorytatywnie w sprawach lekarskich, tym bardziej na odleglosc.

Czyli jak jest stwierdzony uraz stopy i palca lewego i jest tak jak jest teraz to lekarz na komisji bedzie przyznawał według tabeli zus % na Uraz i stopien jaki był tego urazu ?? bo gdzies tu czytałem ze ktos dostał 0% za paznokiec czy cos podobne z urazem palca i pani pisała ze wogule nie przyznaje sie za to mimo iz w tabeli jest tam 1-4% a w stopie 1-15% chyba albo 1-10% zeby mi nie powiedział ze wogule nic mi sie takiego nie stało i dał 0%. Chciałbym sie jeszcze spytac czy tamta sytacja do tej jest w czyms podobna i czy sa szanse ze wogule cos dostaje bo jak przeczytałem tamtą pani opinei to troche sie zaniepokoiłem.

Nie przypominam sobie tamtej sprawy - tym niemniej nie podejmuję się przewidywac co postanowi lekarz-orzecznik ZUS.

Moze ktos mial podobny uraz i podpowie Ci czego mozesz sie spodziewac?

• 2 weeks later...
EwaM - dziękuję za zaufanie, niestety - nie znam się na trybie postępowania odwoławczego w odniesieniu do orzeczeń Towarzystw Ubezpieczeniowych. Ale - poszukałam w Googlach i proponuję Ci, zebyś przejrzała te strony: http://www.google.pl/search?q=odwo%C5%82anie+do+s%C4%85du+po+orzeczeniu+uszczerbku+w+PZU&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a

Ja też mam pytanie . Mój mąż miał wypadek w pracy miał komisje i przyznali mu 10 procent . I mam pytanie ile czasu ma zus na wypłate odszkodowania od tego momętu.