Witam wszystkich. Mam pytanie dotyczące ponownego odszkodawania. Po krótce chodzi o to że 4 lata temu przytrafił mi się wypadek (skręcenie stawu kolanowego) po artroskopii okazało się że mam "naciągnięte więzadło krzyżowe przednie" i na tym leczenie się skączyło po jakimś czasie zgłosiłem szkodę i otrzymałem 7 % uszczerbku (wtedy około 2100 zł) w marcu b.r. ponownie skręciłem to samo kolano. Już bez artroskopii lekarz stwierdził bez żadnych wątpliwości że mam zerwane więzadło krzyżowe przednie ze względu na bardzo dużą niestabilność - w połowie czerwca miałem zabieg rekonstrukcji więzadła - okazało się jeszcze że mam uszkodzenie łąkotki przyśrodkowej - w tym momencie jestem nadal na chorobowym (czyli już ponad 3 miesiące) - moje pytanie brzmi - czy należy mi się odszkodowanie za powiedzmy tą samą część ciała ?? (jestem ubezpieczony w pracy - PZU ubezpieczenie grupowe składka 42.50 miesięcznie) drugie pytanie to ile ewentualnie moge dostać % za ten uraz - znaczy jaki jest przedział procentowy ?? Pozdrawiam wszystkich - z góry dziękuje za odpowiedz.
Ponowne odszkodowanie - kolano ?
Założył kadecik, 21 września 2009 · 628 wyświetleń
Pierwszym razem do wypadku doszło na meczu piłki nożnej - nie było to w pracy - drugim razem również nie zrobiłem twego w pracy tylko podczas amatorskiej gry w hokej na lodzie. Chodzi mi przede wszystkim o to czy należy mi się odszkodowanie za powiedzmy ten sam uraz (prawie ten sam - w pierwszym przypadku miałem "naciągniece ACL" a w drugiem "zerwanie ACL" ) ?
witam,
dowiedz sie czy w ubezpieczeniu jakie twoj pracodawca oplaca jest ubezpieczenie nnw.. jesli jest a powinno to jak najbardziej mozesz ubiegac sie o odszkodowanie za uraz nawet tej samej czesci ciala.. jesli chodzi o % uszczerbku nikt ci tu na takie pytanie nie odpowie bo to juz TU ma swoje tabele..