kadecik Posted September 21, 2009 Share Posted September 21, 2009 Witam wszystkich. Mam pytanie dotyczące ponownego odszkodawania. Po krótce chodzi o to że 4 lata temu przytrafił mi się wypadek (skręcenie stawu kolanowego) po artroskopii okazało się że mam "naciągnięte więzadło krzyżowe przednie" i na tym leczenie się skączyło po jakimś czasie zgłosiłem szkodę i otrzymałem 7 % uszczerbku (wtedy około 2100 zł) w marcu b.r. ponownie skręciłem to samo kolano. Już bez artroskopii lekarz stwierdził bez żadnych wątpliwości że mam zerwane więzadło krzyżowe przednie ze względu na bardzo dużą niestabilność - w połowie czerwca miałem zabieg rekonstrukcji więzadła - okazało się jeszcze że mam uszkodzenie łąkotki przyśrodkowej - w tym momencie jestem nadal na chorobowym (czyli już ponad 3 miesiące) - moje pytanie brzmi - czy należy mi się odszkodowanie za powiedzmy tą samą część ciała ?? (jestem ubezpieczony w pracy - PZU ubezpieczenie grupowe składka 42.50 miesięcznie) drugie pytanie to ile ewentualnie moge dostać % za ten uraz - znaczy jaki jest przedział procentowy ?? Pozdrawiam wszystkich - z góry dziękuje za odpowiedz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadecik Posted September 21, 2009 Author Share Posted September 21, 2009 Pierwszym razem do wypadku doszło na meczu piłki nożnej - nie było to w pracy - drugim razem również nie zrobiłem twego w pracy tylko podczas amatorskiej gry w hokej na lodzie. Chodzi mi przede wszystkim o to czy należy mi się odszkodowanie za powiedzmy ten sam uraz (prawie ten sam - w pierwszym przypadku miałem "naciągniece ACL" a w drugiem "zerwanie ACL" ) ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magda1661348216 Posted October 3, 2009 Share Posted October 3, 2009 witam, dowiedz sie czy w ubezpieczeniu jakie twoj pracodawca oplaca jest ubezpieczenie nnw.. jesli jest a powinno to jak najbardziej mozesz ubiegac sie o odszkodowanie za uraz nawet tej samej czesci ciala.. jesli chodzi o % uszczerbku nikt ci tu na takie pytanie nie odpowie bo to juz TU ma swoje tabele.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts