michkra Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Skończyło mi się dzisiaj ubezpieczenia na auto.Przyjechała Pani z PZU z umową (podawałem wcześniej dane przez telefon)Przy czytaniu umowy okazało się, że babka wpisała przebieg 150tys zamiast 108tys czym zaniżyła wartość auta. Nie mogła wyliczać i wypisywać na nowo umowy bo gdzieś się spieszyła więc umówiliśmy się jutro a podpisanie aneksu.Chciałem sprawdzić ile będę musiał dopłacić jutro bo przecież wzrośnie wartość auta więc składka na AC będzie droższa.Przy okazji odkryłem na stronie PZU, że w sekcji gdzie podaje się ilość wypłaconych odszkodowań z tytułu AC pisze coś takiego: Cytat:Nie uwzględniaj następujących szkód:- kradzieży pojazdu i uszkodzeń powstałych wskutek próby kradzieży pojazdu- kradzieży wyposażenia lub części oraz uszkodzeń powstałych wskutek kradzieży wyposażenia lub części- uszkodzeń powstałych w wyniku kradzieży pojazdu i jego odzyskania Piszę o tym dlatego, że podając babce dane przez telefon podałem, że było wypłacone odszkodowanie z AC właśnie na skutek włamania.Włamali się i wyrwali stacyjkę.A babka zabrała mi 25% zniżek na AC. Pytania: - czy powinna w ogóle obcinać zniżki skoro szkoda powstała na skutek włamania- jeżeli już powinna obciąć to dlaczego aż o 25%? w tamtym roku miałem 40%. W tym powinienem mieć 50% a mam 25%. Mam nadzieje, że zrozumiecie to co napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taunus Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 w grudniu 2007bedac w stanie nietzezwosci spowodowalem kolizje jadac autem ubezpieczonym na poprzedniego wlasciciela,dzis pzu przyslalo na moj adres wezwanie do zwrotu wyplaconego odszkodowania..mam ciaglosc ubezpieczenia na inny pojazd w czasie kolizji tez ja mialem.co z tym zrobic dlaczego pzu nie sciagnelo kwoty z mojego ubezpieczenia.A moze juz sie przedawnilo . po ilu latach takie roszczenia sie przedawnija? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek1661348253 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Ad. 1A wykupujesz ryzyko kradzieży? Ad. 2Przykro mi. Jechałeś pijany. Musisz zapłacić pomimo tego, że byłeś ubezpieczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi