Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

odszkodowanie ze szkoly po powaznym wypadku

gibon140
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam,30 czerwca mialem powazny wypadek samochodowy,w szpitalu lezalem 30 dni,(10dni w spiaczce),zlamanie polotwarte lewej kosci udowej i zlamanie prawej kosci udowej,zoperowany wodniak w glowie,i 2 miesiace po wypadku oprecacja na tchawicy.wypadek mial miejsce w wakacje,bylem ubezpieczony w szkole, PZU,zostal mi jeszcze rok nauki,klasa maturalna,wina w wypadku byla moja.chcialbym sie dowiedziec czy jakies odszkodowanie mi sie nalezy i mniej wiecej jakiej wielkosci,jak narazie mam przyznana rente socjalna ale nie wiem jakiej wielkosci,decyzje dopiero przysla,komisje mialem ale nie moglem sie stawic,poniewaz mialem operacje tchawicy,ktora miala miejsce 2 miesiace po wypadku.wypisy ze szpitala wystarczylyi rente przyznali.prosze o odpowiedz na moje pytania.

opisz szerzej wypadek? byles kierowcą samochodu? czy pasażerem? mozesz dostać odszkodowanie z NW, ale to nie bedzie wysoka suma, spojrz w ubezpieczenie na jaką sume kupiono nw (zazwyczaj 10tys:( )

ubezpieczenie indywidualne w szkole to tez nie jest dobre ubezpieczenie - niskie kwoty, 10, 50 tys. musisz poczekać na komisję ubepzieczyciela. zglosiles juz sie po odszkodowanie? czy dalej czekasz? ja bym to zrobil już teraz na twoim miejscu, bo czas ucieka, lepiej zeby nawet te odszkodowania ci nie przepadły.

bylem kierowca i jechalem sam,czolowe zderzenie z ciezarowym samochodem,policja stwierdzila moja wine po mimo tego ze zemdlalem za kierownica jak stwierdzili lekarze ale policja nie brala tego pod uwage :/osoba ktora sie ze mna zderzyla lezala dluzej niz 7dni w szpitalu i nic powaznego jej sie nie stalo,ale wina moja wiec o ile sie nie myle to odszkodowanie z NV przepada,a w szkole kazali sie zglosic po zakonczeniu leczenia,no i jutro mam odebrac ze szkoly wnioski o odszkodowanie.i dostane pewnie tylko z ubezpieczenia szkolnego,i to na serio jest suma w granicach 10-50tys?

wiesz, ciężko mi pisać o kwotach jeżeli nie mam przed sobą polisy, jak mi ją prześlesz to możemy pogadać. generalnie ubezpieczenia szkolne opiewają na niewielkie sumy ubezpieczenia, tak jak i NW w pojeździe, dlatego lepiej czasami zapłacić 100% więcej za ubezpieczenie i mieć większy zakres ochrony. rzeczywiście odszkodowanie może nie być zbyt wielkie